Цю “намазку” на хліб не встигаю готувати: чоловік їсть ложками. Суперовий паштет за кілька хвилин. Рецепт

Наша любов до паштетів безмежна, і тому пробуємо, і продовжуємо пробувати різні варіанти приготування всього, що можна віднести до паштетів.

У давні часи намазки складалися з доступних продуктів, таких як масло, сир, мед, фрукти та овочі. Наприклад, в Стародавньому Римі люди часто намазували хліб оливковою олією та сіллю. З часом рецепти намазок стали різноманітнішими та складнішими, враховуючи різноманітність доступних інгредієнтів.

Варіант із горбушею входить в скарбничку рецептів-п’ятихвилинок. Готується просто та смачно!

Інгредієнти:

  • риба гарячого копчення;
  • вершкове масло;
  • вершки;
  • сметана;
  • сир;
  • сік лайма;
  • сіль та чорний мелений перець.

Беремо саме горбушу, а не скумбрію, бо копчена скумбрія має дуже різкий рибний запах і довгий смак. Горбуша в цьому плані набагато м’якша, а потрібний нам смак копченості представлений більш ніж гідно. При цьому горбуша сухіша за скумбрію, тому вимагає більше жиру. Вершки – для ніжності. Найкраще максимально жирні, у нас – 34%. А сир та дуже густа сметана – для текстури. Сік лайма – буквально кілька крапель – просто тому, що сік цитрусових і риба (майже будь-яка) – це добре.

Унікальний рецепт смачної рибної намазки: перевірено шеф-кухарем
Унікальний рецепт смачної рибної намазки: перевірено шеф-кухарем

Приготування:

Рибу обробити на безкісткове філе, прибрати в миску, додати попередньо відігріте до кімнатної температури масло, вершки і сир, поперчити, посолити (якщо знадобиться), додати сік лимона (за бажанням, якщо хочете по кисліше) і все це багатство засунути в блендер.

Консистенцію та співвідношення продуктів робіть так, як вам більше подобається. Рекомендуємо спочатку взяти одну частину горбуші та одну частину вершків, сиру, сметани в рівних частках. А потім можна доводити на власний розсуд. Буде смачніше, якщо деякий час постоїть у холодильнику.

Можна їсти відразу, але буде смачніше, якщо намазка охолоне. Подавати, звичайно, із грінками. Дуже смачно! Свіжа цибуля сюди не йде, бо вже за кілька годин після приготування вона почне не найкраще пахнути. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини