Нарешті знайшла рецепт ідеальної паски: тісто руками не вимішую, але виходить легке, повітряне і дуже смачне

Вітаємо! Незабаром Великдень. Христос Воскрес, хочеться сказати. І куди без смачних пасок. Сьогодні хочемо продемонструвати ще один наш улюблений рецепт.

З тістом немає жодної мороки. Його не потрібно вимішувати руками. Воно рідке, але при цьому добре пропікається всередині! Пасочки виходять соковитими, повітряними та пористими всередині. Наступного дня випічка не черствіє, а запах, аромат – це просто клас. Секрет цього кулінарного шедевра у правильній послідовності замішування тіста. Для роботи знадобиться міксер чи кухонна машина. Що ж, приступайте до приготування.

Етапи роботи:

Крок 1. Спершу зробимо опару. У цьому немає нічого страшного та важкого. Влийте в миску тепле молоко (40 градусів) і покладіть дріжджі і цукор. Дріжджі дуже люблять цукор, вони нерозлучні друзі.  З ними випічка просто “злетить”. Температуру молока можна змінювати, головне, щоб було тепле, але не гаряче – це уб’є дріжджі. Дріжджі найкраще брати пресовані для будь-якої випічки. Бажаєте замінити на сухі, тоді беріть у 3 рази менше.

Крок 2. Добре перемішайте отриману масу. Накрийте її мішечком та залиште на 20-40 хвилин. Або доти, доки опара не підійде.

Крок 3. У результаті повинна вийти чаша з пористою жижею. Тепер починаємо заводити тісто. У глибоку чашу додайте п’ять курячих жовтків. Важливо! Один білок залиште для крему. Інші не знадобляться, але ви знайдете їм застосування.

Крок 4. Далі внесіть цукровий пісок та щіпку солі. Для ароматності додайте ванілін. Для соковитості смаку паски додайте вершкове масло кімнатної температури. Можна його трохи розтопити в мікрохвильовій печі. Але дивіться, важливо, щоб масло не було гаряча.

Крок 5. Візьміть один апельсин і натріть на дрібній тертці шкірку. Знадобиться цедра одного апельсина. Внесіть її до інших продуктів. Увімкніть міксер або кухонну машину та розмішайте до однорідності. Тепер, як все готово, влийте опару. Далі поступово додайте борошно. Продовжуйте збивати. Тісто має вийти досить м’яким і рідким.

Крок 6. Тепер накрийте тісто харчовою плівкою і дайте постояти 2 години в теплому місці. Воно має збільшитися після закінчення часу в 3 рази. Далі додайте сухофрукти, можна цукати. Добре обдайте окропом і просушіть паперовими рушниками.

Крок 7. Тепер візьміть паперові формочки і змастіть їх олією. Наповніть форми тістом та так, щоб це було 1/3 частини форми. Не більше! Або тісто втече і не наздоженете. Виставте форму із заготовками в духовку, температуру виставте 40-50 градусів. Дайте відстоятись здобі ще 1 годину.

Крок 8. Далі духовку увімкніть на 180 градусів. Випікайте 20-40 хвилин, залежно від того, які розміри пасочок у вас. І ось вони красені! Запах неймовірний від випічки йде, стоїть на весь будинок. Тепер залишається прикрасити наші найсмачніші пасочки.

Секрети приготування смачної паски на Великдень: перевірено кухарем
Секрети приготування смачної паски на Великдень: перевірено кухарем

Глазур для паски, яка не кришиться

Візьміть один білок. додайте цукрову пудру. Збивайте масу доки вона не побіліє і не перетвориться на крем. Для смаку внесіть лимонну кислоту чи лимонний сік. Прикрашайте на свій смак кондитерською посипкою.

Опара:

  • борошно – 200 г = 1 склянка + 3,5 ст. л.;
  • тепле молоко – 370 г;
  • дріжджі сухі/свіжі – 17 г/50 г.

Тісто для пасок:

  • опара;
  • вершкове м’яке масло – 350 г;
  • яйце – 5 шт.;
  • цукор – 400 г;
  • сіль – 5 г = 1 неповна чайна ложка;
  • борошно – 800 г = 6 склянок + 1 ст. л.;
  • родзинки – 200 г = 1 склянка;
  • горіхи – 100 г = 0,5 склянки;
  • цедра апельсина;
  • кардамон (або ваніль) – до смаку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини