Свекруха свіжувала свиню, і мені шматок перепав: запекла у духовці так, що вся рідня тепер питає рецепт

Як відомо, існують страви, які не лише задовольняють голод, але й здатні подарувати нам справжню гастрономічну насолоду. Одна з таких страв — свинина з помідорами та сиром у духовці.

Ця страва поєднує в собі простоту приготування з вишуканим смаком, що робить її ідеальним вибором як для буденного обіду, так і для святкового застілля. Історія цієї страви сягає глибоко в кулінарну спадщину різних країн світу, а сьогодні вона є популярною у багатьох культурах. Розгляньмо докладніше, чому саме ця страва завоювала серця гурманів та домашніх кухарів по всьому світу.

Окрім продуктів для її приготування вам необхідно заздалегідь розігріти духовку до температури 180 °C. Також подбайте про наявність форми для запікання такого розміру, щоб можна було розкласти шматки свинини одним шаром. Цю форму попередньо змастіть зсередини олією.

Інгредієнти

Кухар розповів, як смачно запекти свиню після свіжування
  • Окіст свинячий 800 г
  • Сир напівтвердий 250 г
  • Сметана від 15% жирності 100 г
  • Помідори 6 штук середнього розміру
  • Часник 3 зубчики
  • Свіжа зелень петрушки листя з 6 гілочок
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Сіль та мелений перець на ваш смак

Перш за все підготуйте відбивні: свинину наріжте на шматки товщиною приблизно 1 см. Накрийте їх плівкою та кухарським молотком відбийте так, щоб вони стали завтовшки 7 мм. Підсоліть з обох боків та викладіть їх на дно форми, як зазначалося вище.

Тепер дрібно наріжте почищений часник та чисте й обсушене листя петрушки.

Експерти розповіли, як правильно сіяти петрушку для того, аби швидко з'явились сходи
Кухар розповів, як смачно запекти свиню після свіжування

Змішайте їх із 2/3 натертого на середній терці сиру. Додайте сіль, перець, добре перемішайте, а тоді намастіть шматки відбивних, викладаючи по 1 столовій ложці.

Помиті, обсушені та нарізані кружечками помідори розкладіть по декілька штук нахлистом, які потім посипте рештою натертого сиру.
Відправте форму у духовку для запікання страви на 45 хвилин.

Подавайте свинину гарячою разом з улюбленим гарніром.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини