Зготувала шикарний обід лише з одного філе курки: рецепт печенини з грибами — пальчики оближеш

У світі кулінарії існують страви, які вражають нас не лише своїм смаком, але й витонченим ароматом та несподіваною комбінацією смаків. Однією з таких страв є куряча грудка з печерицями.

Ця витончена та поживна страва завжди дарує справжнє задоволення. Крім того, вона є відмінним джерелом білка та поживних речовин, що робить її ідеальним варіантом для сімейних обідів або особливих вечер.

Окрім продуктів вам потрібно розігріти духовку до 120°C, а деко застелити пергаментом. Подбайте також про наявність харчової плівки та фольги.

Інгредієнти

Ідеальний рецепт запеченого курячого філе: додати лише гриби
  • Куряча грудка (філе) 4 штуки загальною вагою приблизно 600 г
  • Печериці 400 г
  • Цибуля ріпчаста 1 штука великого розміру
  • Часник 3 зубчики середнього розміру
  • Соняшникова олія 4 столові ложки
  • Масло вершкове 20 г
  • Сіль та мелений перець на ваш смак
  • Паприка копчена за бажанням

Гриби помийте, добре обсушіть та поріжте якомога дрібно. Також дрібно нашаткуйте відчищені від лушпиння цибулю та часник.

У розігрітій у сковорідці олії (2 столові ложки) спасеруйте спочатку цибулю, а потім покладіть до неї гриби. Смажте поки не випарується з них вся рідина.

Далі додайте решту олії, часник й приготуйте гриби до остаточної готовності.

Тепер кожну грудку розділіть на мале та велике філе. Велике відбийте кухарським молотком й посоліть та поперчіть його з обох сторін.

Експерти розповіли, як за допомогою борошна відмити печериці
Ідеальний рецепт запеченого курячого філе: додати лише гриби

Мале філе дуже дрібно поріжте або подрібніть у подрібнювачі чи у блендері.

Поєднайте м’ясо з грибною засмажкою, а потім розкладіть цю начинку на середину відбитої грудки разом зі шматочком масла.

Відбивну попередньо розташуйте на промасленій плівці, яку потім закрутіть так, щоб філе загорнулось разом з начинкою у кульку.

Ці кульки покладіть на деко. Відправте деко у духовку на 30 хвилин.

Коли цей час сплине, кульки потрібно перекласти в інший посуд та накрити фольгою для відпочинку протягом 7 хвилин. Далі плівку потрібно зняти, а вироби за бажанням посипати паприкою.

Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини