Робіть одразу 2 порції, бо рецепт надзвичайно смачний: новий спосіб приготування м’яса по-французьки з курки

Українці завжди вміли цінувати смачні та практичні страви, які не вимагають великих зусиль у готуванні. Серед них особливе місце займає м'ясо по-французьки з курки.

Загалом м’ясо по-французьки завдяки своєму неповторному смаку та простому способу приготування стало невіддільною частиною кулінарної культури. Традиційно ця страва готується з яловичини чи свинини, але саме з курки виходить особливо смачно та, головне, швидко. Куряче м’ясо набагато швидше та легше готується, що робить його ідеальним вибором для швидкого обіду чи вечері. Поглибмось у секрети цієї чудової страви та розкриємо всю її неповторність разом!

Для приготування страви, окрім продуктів, вам знадобиться форма для запікання, змащена зсередини олією, та духовка, заздалегідь розігріта до температури 200°C.

Інгредієнти

Шеф-кухар поділився цікавим способом приготування м’яса по-французьки
  • Філе куряче без шкірки 600 г
  • Цибуля ріпчаста 1 штука великого розміру
  • Помідори середні стиглі 3 штуки
  • Сир твердий (можна й напівтвердий) 220 г
  • Майонез (бажано домашній) 80-100 г
  • Часник 2-3 зубчики
  • Сухі французькі трави 3 г
  • Сіль та чорний мелений перець по 3 г кожного

Спочатку підготуйте продукти: почистьте, помийте й обсушіть овочі та м’ясо.

Тепер поріжте філе на шматочки, розміром з долонь завтовшки 1 см, й відбийте їх з обох боків молотком. Натріть сіллю, перцем, травами та пропущеним крізь прес часником. Складіть у миску, накрийте й залиште маринуватися протягом 3 годин.

Помідори та цибулю наріжте кружечками, а сир натріть на великій терці.

Навіщо додавати соду в цибулю
Шеф-кухар поділився цікавим способом приготування м’яса по-французьки

Далі у форму для запікання спочатку викладіть шар з цибулі, потім — шматки замаринованого м’яса, зверху розташуйте помідори, а після того вкрийте поверхню натертим сиром, змішаним з майонезом.

Поставте форму, накривши її фольгою, у духовку на 30 хвилин, після чого фольгу приберіть, а страву запікайте ще 10-12 хвилин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини