Зтушкувала капусту з копченими реберцями, картоплею, і пошкодувала, що раніше так не робила: дуже смачно

Тушимо зазвичай із томатом. Якщо раптом забули про нього, готуємо на олії. Результат перевершує очікування. Аромат буде стояти у квартирі шалений.

Копчені реберця зроблять страву неперевершеною. Продуктів – мінімум, і процес не такий складний. Усього треба розділити реберця, а потім приготувати з овочами. Процес тушіння – 45-50 хвилин.

Ця страва, якщо дотримуватися всіх умов приготування, можна не тільки сім’ї пропонувати на будь-який прийом їжі. Якщо її красиво приготувати, смачно приправити, то чому б не пригостити ними ваших гостей? Вартість. Страва виходить бюджетною. Капусту ми купуємо. Реберця вийдуть недорого. Ну, а решта нам по кишені, бо завжди є в господарстві. Давайте вже готувати?

Рецепт тушкованої капусти з копченими реберцями

Це страва саме з тих, що можна готувати про запас, воно не боїться розігрівання. Беремо: 200 г свинячих копчених реберець, по 70 г цибулі та моркви, 300 г капусти свіжої (можна додати квашеної), 300 г картоплі, сіль, перець, спеції, олія рослинна.

Приготування

Підготуємо реберця до приготування. Промиваємо під краном, витираємо рушником і розрізаємо реберця в тому місці, де м’ясо. Якщо хочете, можна зняти м’ясо з кістки. Нарізаємо картоплю. Можна і без неї, але з нею – ще ситніше, ще смачніше.

Потім ставимо її просмажуватись у добре розігрітій у сковороді. Помішуємо і наприкінці приправимо смачно. Наливаємо олію в казанок, нехай гріється. А нам треба цибулю очистити, нашаткувати. Олія нагрілася? Відправимо в неї нарізку цибулі, і смажимо з помішування. Трохи прирум’янимо. А в проміжках очистимо морквину від шкірки, промиємо її, натремо на великій тертці.

Секрети приготування тушкованої капусти з реберцями та картоплею
Секрети приготування тушкованої капусти з реберцями та картоплею

І туди ж, до цибулі, відправимо. Смажимо не роблячи сильного вогню. Ну і перемішуємо, не даючи підгоріти овочам. Саме час – розпочати нарізування капусти. І теж їй місце у сковороді, де вже наполовину приготувалися цибуля з морквою. Хороше все перемішаємо і продовжимо обсмажування.

Хвилини через 3 додамо сюди реберця. Їх можна порізати, а можна і повністю покласти. Нехай з овочами тушкуються на маленькому вогні під кришкою хвилин п’ятнадцять. На цей момент картопля приготувалася. Змішуємо вміст обох сковорідок, перемішуємо, приправляємо. А потім хвилини дві тушимо разом під кришкою. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини