Ледь дочекалася, коли зійде базилік, щоб зробити цю фіолетову сіль: рецепт ароматної вишуканої приправи

Ви чули коли-небудь про таку приправу, як фіолетова сіль? Обов'язково спробуйте її зробити у сезон базиліку і ви точно закохаєтесь у цей неперевершений смак.

Фіолетова сіль — це не лише красиво, але й смачно. Вона додає вашим стравам неповторний аромат та вишуканий вигляд. Приправу дуже просто зробити самостійно вдома, особливо, якщо під рукою є блендер

Інгредієнти:

  • Чверть пучка базиліка (приблизно 5-6 гілочок, але можна і більше залежно від уподобань)
  • Цедра 1 лимона
  • 3 зубчики часнику
  • 300 грамів кухонної солі
Навіщо вішати сіль над дверима
Кухар пояснив, як вдома приготувати фіолетову сіль

Оберіть свіжий базилік, обов’язково фіолетовий. Вимийте листя, ретельно просушіть їх, щоб уникнути зайвої вологи, яка може зіпсувати сіль під час сушіння. Зніміть цедру з лимона, намагаючись не зачіпати білу частину, яка може бути гіркою. Очистіть три зубчики часнику та розчавіть їх ножем.

Помістіть всі інгредієнти у блендер. Сіль засипайте останньою і бажано тоненькою цівкою. Збивайте до однорідної маси. Важливо, щоб усі компоненти добре перемішалися, це забезпечить рівномірний розподіл аромату у кінцевому продукті. Також не забудьте знизити швидкість оберту ножів блендера, щоб сіль подрібнилася, але лишилася гранульованою.

Як виростити базилік із насіння на балконі
Кухар пояснив, як вдома приготувати фіолетову сіль

Розподіліть отриману суміш тонким шаром на пергаментному папері або великій тарілці. Залиште сушитися при кімнатній температурі на добу. Приміщення має бути сухим, щоб уникнути зайвої вологи, яка може перешкоджати правильному висиханню.

У мережі також радять сушити на пательні, але досвід показує, що краще аби волога випаровувалася природним шляхом.

Після висихання перемістіть фіолетову сіль у герметичну скляну банку. Зберігайте її в прохолодному, сухому місці, захищеному від прямих сонячних променів.

Експериментуйте з ароматами. Ви можете додати інші трави та спеції для створення унікальних смакових поєднань. Наприклад, додайте трохи розмарину або тим’яну. Фіолетова сіль стане прекрасним доповненням до вашого кулінарного арсеналу, додаючи естетичності та неповторного смаку вашим стравам. Приємного готування!

Популярне

Подібні новини