Цей рецепт для тих, хто взагалі не дружить з тістом: пиріг з сезонною полуницею, що готується за 5 хвилин

Якщо ви любите домашню випічку, але поки що не зовсім впевнено почуваєтеся у роботі з тістом, то цей чудовий рецепт полуничного пирога для вас! Не забудьте зберегти!

Літо приносить нам безліч кулінарних радощів, і полуниця займає серед них особливе місце. Якщо ви завжди мріяли приготувати щось смачне з цією ягодою, але боїтеся роботи з тістом, цей рецепт – саме для вас! Вам не знадобляться особливі навички, адже ми використаємо готовий заморожений напівфабрикат. Усього кілька простих кроків, і на вашому столі буде ароматний пиріг з полуницею, який ви приготуєте майже миттєво.

Як правильно підгодувати полуницю
Кондитер поділився рецептом миттєвого пирога з полуницею з тіста філо

Що вам знадобиться:

  • Готове заморожене листкове тісто філо (важливо брати саме його)
  • 200-300 грамів свіжої полуниці
  • 5 столових ложок нежирної сметани
  • 2 яйця
  • Пів склянки цукру

Спершу розморозьте заморожене листкове тісто. Це займе небагато часу, тож можна починати готувати інші інгредієнти, поки воно тане. Після того, як продукт розморозився, складіть його у гармошку. Просто розріжте на довгі смужки і злегка примніть їх прямо у формі для випікання.

Можна використовувати круглий або квадратний посуд, залежно від того, що у вас є під рукою.

Наріжте свіжу полуницю на тонкі скибочки. Розкладіть їх у складки тіста. Ягода додасть пирогу соковитість та аромат.

Експерти розповіли про основні правила зберігання сметани у холодильнику – довше буде свіжою
Кондитер поділився рецептом миттєвого пирога з полуницею з тіста філо

У мисці змішайте сметану, яйця та цукор. Збивайте, поки не отримаєте однорідну суміш. Щедро полийте полуницю та тісто підготовленою сумішшю. Рівномірно розподіліть її по всій поверхні.

Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія. Поставте десерт і випікайте протягом 20 хвилин. За цей час тісто стане золотавим, а заливка добре схопиться.

Після випікання дайте пирогу трохи охолонути. Його можна подавати теплим або охолодженим, за вашим смаком. Додайте кульку ванільного морозива для справжнього літнього задоволення!

Популярне

Подібні новини