Ледь дочекалася червня, щоб зробити цей м’ятний цукор: 2 інгредієнти і ніякого варіння — все робила “в суху”

М'ятний цукор — чудова приправа до солодких страв, яку дуже легко зробити вдома самотужки. Рецепт настільки простий, що з ним впорається навіть новачок на кухні!

М’ятний цукор — це дивовижна кондитерська добавка, яка додасть свіжого аромату та смаку вашим десертам, напоям або навіть сніданкам. Найкраще в цьому те, що його можна дуже легко приготувати вдома. Вам знадобиться лише кілька простих інгредієнтів і трохи часу. Для цього вам знадобиться:

  • 2-3 гілочки свіжої м’яти
  • 1 склянка цукру

Спершу відокремте листочки м’яти від гілочок. Для цього просто обережно зірвіть листочки руками або ножицями.

Як правильно зберігати м'яту та мелісу
Кондитер розповів, як приготувати вдома посипку — м’ятний цукор

Покладіть листочки м’яти в блендер. Додайте до них склянку цукру. Дуже важливо збивати інгредієнти на низьких обертах, щоб цукор не перетворився на пудру. Змішуйте до отримання однорідної маси, яка має набути світлого фісташкового відтінку.

Отриману посипку рівномірно розкладіть на деко, застелене пергаментним папером. Залиште сушитися на ніч при кімнатній температурі. Важливо забезпечити добру вентиляцію приміщення, щоб цукор добре висох. Деякі господині радять випаровувати вологу у духовці, але тут є шанс помилися з температурою та зробити карамель замість посипки. Тому, аби точно все вийшло — лишіть продукт у кімнаті.

Як правильно зберігати цукор в домашніх умовах
Кондитер розповів, як приготувати вдома посипку — м’ятний цукор

Після сушки розбийте грудочки, що утворилися, у ступці або за допомогою товкачика. Це дозволить отримати дрібний та однорідний м’ятний цукор. Зберігайте готовий продукт у герметичній тарі, щоб він не втратив свого аромату та свіжості.

Така посипка чудово підходить для прикрашання десертів, таких як торти, печиво або кекси. Ви можете додавати його у чай, лимонад або інші напої для свіжого м’ятного смаку. Також його можна використовувати для посилення смаку фруктів або ягід.

Популярне

Подібні новини