Цю хитрість підгледіла, коли ще навчалася в кулінарному технікумі: навіщо додавати розсіл огірків до печива

Часто з'являються нові, незвичайні рецепти зі складниками, які змушують нас дивуватися і прагнути до експериментів на кухні. Одним з таких є використання огіркового розсолу в приготуванні печива.

Хоча це може звучати незвично, розсіл додає випічці унікального смаку й аромату, роблячи печиво м’яким і пікантним. У цій статті ми розкриємо секрети приготування дивовижного печива з огірковим розсолом, яке стане вашим новим улюбленим десертом. Занурмося у цей кулінарний експеримент і дізнаємось, як звичайний розсіл може перетворити традиційне печиво на справжній гастрономічний шедевр.

Для випікання печива, окрім інгредієнтів, вам знадобиться духовка, заздалегідь розігріта до температури 200°C. А також деко, на якому ви плануєте випікати, попередньо застеліть промасленим пергаментом.

Інгредієнти

Експерти розповіли, навіщо додавати розсіл огірків у тісто для печива
  • Огірковий розсіл 1 склянка (250 мл)
  • Цукор 1 склянка
  • Соняшникова олія 150 мл
  • Борошно 3 склянки
  • Сода харчова 1 чайна ложка
  • Ванілін на кінчик ножа
  • Мак, насіння кунжуту або кокосова стружка за бажанням

У зручному посуді поєднайте огірковий розсіл з олією. Всипте туди цукор й перемішайте все так, щоб цукор максимально розчинився.

Окремо просійте борошно із содою, а тоді поступово порціями всипайте його у рідину та замішуйте тісто. Після того накрийте його плівкою та залиште у теплому місці на 15-20 хвилин.

Коли час сплине, робочу поверхню столу присипте тонким шаром борошна, після чого розкачайте на ній тісто у корж завтовшки 6-7 мм.

Шеф-кухар розповів, як приготувати смачне печиво з бананів
Експерти розповіли, навіщо додавати розсіл огірків у тісто для печива

За допомогою формочок для вирізання створіть печиво. Ви також можете скористатися м’ясорубкою для його формування.

Кожен виріб розкладіть на підготовлене деко на невеличкій відстані один від одного. Відправте печиво у духовку на середній рівень приблизно на 10 хвилин.

Після того, як воно буде готовим й трошки охолоне, можна прикрасити поверхню кожного цукровою пудрою або полити шоколадом чи глазур’ю.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини