Тісто на домашню піцу готую тільки за цим рецептом: на кефірі виходить в рази смачніша і набагато дешевша

Піца на кефірі – це чудовий варіант для тих, хто хоче швидко і смачно приготувати цю домашню випічку. Така основа виходить особливо ніжною і хрусткою, що робить її ідеальною для будь-якої начинки.

Щоб піца вийшла дійсно смачною, важливо правильно приготувати тісто. Якщо ви шукаєте простий і швидкий спосіб приготування основи для піци, спробуйте зробити тісто на кефірі. Така основа виходить м’якою, ніжною і водночас хрусткою.

Інгредієнти для тіста на кефірі

Господині розповіли, як приготувати тісто для піци на кефірі
  • 250 мл кефіру
  • 2-3 столові ложки олії (соняшникової або оливкової)
  • 1 чайна ложка соди
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 2,5-3 склянки борошна

Вилийте кефір у глибоку миску. Додайте соду, сіль і цукор, ретельно перемішайте. Сода вступить у реакцію з кефіром, що забезпечить тісту легкість і пухкість. Влийте олію і знову перемішайте.

Поступово додавайте борошно, постійно помішуючи. Тісто має бути м’яким, але не липким. Замісіть тісто до однорідності, накрийте його рушником або харчовою плівкою і залиште на 15-20 хвилин, щоб воно “відпочило”.

Як приготувати тісто з майонезом
Господині розповіли, як приготувати тісто для піци на кефірі

Заздалегідь розігрійте духовку до 220°C.

Розкачайте тісто на поверхні, посипаній борошном, до бажаної товщини. Залежно від ваших уподобань, тісто може бути тонким або більш пухким.Перекладіть розкачане тісто на змащене олією деко або на спеціальний лист для піци.

Оберіть начинку.

Для класичної піци використовуйте томатний соус або пюре з помідорів як основу. Додайте улюблені інгредієнти: шинку, ковбасу, гриби, оливки, овочі, морепродукти тощо.

Посипте піцу тертим сиром (моцарела, пармезан, або будь-яким іншим сиром на ваш смак).

Поставте піцу у розігріту духовку та випікайте її протягом 15-20 хвилин, доки сир не розплавиться і не стане золотистим, а тісто не підрум’яниться.

Спробуйте цей рецепт, і ви відкриєте для себе новий рівень насолоди від улюбленої італійської страви. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини