Шпаргалка господині: що консервувати у червні, аби не пропустити сезон і запастися вітамінами на зиму

Червень — місяць, коли природа щедро дарує нам різноманіття свіжих овочів та фруктів. Ось кілька найпопулярніших і найкорисніших продуктів, які варто запасати і не гаяти часу.

Це допоможе не лише насолодитися яскравими та соковитими смаками, але й забезпечити організм необхідними вітамінами та мінералами. Не пропустіть сезон і використовуйте його можливості на повну!

Полуниця

Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати компот з полуницею
Експерти розповіли, які овочі та фрукти слід запасти на зиму у червні 2024

Полуниця — одна з найулюбленіших ягід, яка з’являється на наших столах у червні. Вона багата на вітаміни С і К, фолієву кислоту, марганець та антиоксиданти. Вона покращує стан шкіри, сприяє зміцненню імунної системи та знижує ризик серцево-судинних захворювань. Її можна споживати свіжою, додавати у салати, десерти або робити з неї смачні смузі, але взимку найкраще смакуватимуть джеми та конфітюри.

Редиска

Редиска — це не лише хрусткий і соковитий овоч, але й джерело важливих вітамінів та мінералів, таких як вітамін С, калій та магній. Вона має низьку калорійність та багата на харчові волокна, що сприяє здоровому травленню. Редиска чудово підходить для салатів, холодних супів або просто як закуска. Але у червні сезон її збирання добігає кінця, тому поспішіть зробити пряну консервацію.

Спаржа

Експерти розповіли, які овочі та фрукти слід запасти на зиму у червні 2024

Спаржа окрім вітамінів, фолієвої кислоти та хрому має антиоксидантні властивості, сприяє детоксикації організму та підтримує здоров’я серцево-судинної системи. Експерти радять просто морозити її, а потім додавати у страви.

Вишня

Вишня — одна з найсмачніших літніх ягід, яка також має безліч корисних властивостей. Вона покращує сон, сприяє зниженню запальних процесів в організмі та зменшує ризик хронічних захворювань. Її можна додавати мороженою у випічку, десерти або робити з неї компоти та джеми.

Популярне

Подібні новини