Ніколи не заморожую зелену цибулю, а використовую цей метод заготівлі: смак і аромат зберігаються всю зиму

Бажаєте, щоб на вашому столі завжди була смачна зелена цибуля і навіть взимку? Розповідаємо, як правильно і легко її заготовлювати на зиму.

Заготівля зеленої цибулі на зиму — важлива складова підготовки до холодного сезону. Попри те, що багато хто намагається заморожувати зелень, це не завжди найкращий спосіб зберігання. Справа в тому, що наші домашні морозильні камери не оснащені функцією шокової заморозки, як на промислових підприємствах, тому зелень там швидко втрачає свій первісний вигляд, соки і вітаміни, а під час довготривалого зберігання зелена цибуля просто висихає у морозильній камері.

Пропонуємо два альтернативні методи, які допоможуть зберегти корисні властивості і смак зеленої цибулі — маринування та засолювання.

Кухар розповів, як правильно заготовляти зелену цибулю на зиму

Перший спосіб — ідеальний для зеленої цибулі. Він є одним з найефективніших способів збереження її свіжості і корисних властивостей. Для цього потрібно нарізати городину і викласти її у чисті скляні банки. Традиційно посуд стерилізуємо. Потім потрібно залити зелень оцтом так, щоб він повністю покривав цибулю.

Цей метод не тільки допоможе зберегти продукт, але й додасть йому пікантного смаку, який стане чудовим доповненням до багатьох страв. Зберігати консервацію слід в холодильнику або у прохолодній коморі.

Кухар розповів, як правильно заготовляти зелену цибулю на зиму

Інший спосіб — засолювання. Це простий і ефективний метод, який також не потребує особливих зусиль. Спершу зелень слід ретельно вимити і нарізати. Потім цибулю викладають у чисті скляні банки шарами, пересипаючи кожен шар сіллю. Сіль виступає як природний консервант, який запобігає розмноженню бактерій і допомагає зберегти свіжість продукту. Засолену цибулю також слід зберігати у холодильнику.

Популярне

Подібні новини