Як я раніше жила без цього рецепту, він просто ідеальний для літа: готую дуже смачну страву “Айлазан”

Рецепт просто ідеальний для літа, коли багато свіжих та недорогих овочів! Результат перевершить усі ваші очікування. Виходить "Айлазан" неймовірно смачним і гарним.

Спробуйте приготувати, ми впевнені, ця страва вам сподобається!

Рецепт:

Для приготування “Айлазана” беремо один великий баклажан і обов’язково його чистимо, потім розрізаємо його навпіл і нарізаємо кожну половинку на часточки приблизно 2 см завтовшки.

Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати вірменську страву
Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати вірменську страву

Потім баклажан солимо,1 ч. л. солі і залишаємо його на 15 хвилин, через вказаний час промиваємо баклажан під проточною водою і злегка віджимаємо. Беремо одну велику цибулину і одну моркву, крупно нарізаємо їх. Нарізка в цій страві повинна бути обов’язково велика, щоб овочі при тушінні не перетворилися на кашу, а залишалися апетитними.

Далі ставимо на плиту велику каструлю (5 літрів). Наливаємо в неї невелику кількість олії – 30 мл, і відправляємо туди моркву з цибулею. Обсмажуємо овочі 5 хвилин, періодично помішуючи і потім вимикаємо плиту. Потім починаємо викладати овочі в такій послідовності:

  • баклажан;
  • 1 помідор (нарізаний на часточки по 1 см).

Обов’язково овочі спеціями:

  • сіль до смаку (1 ч. л.рожевої солі);
  • чорний або червоний гострий перець (за бажанням);
  • паприка солодка – 1 ч. л.;
  • базилік сушений – 1 ч. л. (надає особливий аромат страві).

Далі на помідор викладаємо нарізаний на часточки часник 2 шт. і посипаємо все кінзою до смаку, якщо не любите її не кладіть. Потім беремо картопля 2 шт. і розрізаємо навпіл, і кожну половинку нарізаємо на часточки завтовшки по 1 см.

Далі на картоплю викладаємо солодкий перець нарізаний крупно 1 шт. Колір перцю не має значення. Беремо стручкову квасолю 200 г. Якщо у вас немає такої свіжої стручкової квасолі, візьміть звичайну зелену заморожену, це не відіграє принципової різниці. Нарізаємо квасолю у двох місцях і відправляємо у каструлю.

Далі викладаю такі шари:

  • кабачок – 1шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • часник – 2 шт.

Посипаємо ще раз тим же набором спецій та кінзою. Далі в каструлю вливаємо пів склянки води і вмикаємо каструлю. Даємо закипіти воді, включаємо середній вогонь і накриваємо кришкою. Тушимо “Айлазан” під кришкою 40 хвилин, це ідеальний час, овочі встигають добре приготуватись при цьому збережуть свою форму. Виходить “Айлазан” неймовірно смачним і готується просто.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини