Цей салат з буряком для тих, хто любить шиканути, але не витрачати багато коштів: смачний ресторанний рецепт

Салат "Червоний кальмар" з запеченим буряком – це ідеальне поєднання смаку, краси та користі. Його легко приготувати, і він підходить як для повсякденного меню, так і для святкового столу.

Ця страва — не просто смачне і яскраве доповнення до вашого столу, але й справжнє джерело користі для організму. Поєднання морепродуктів і овочів створює збалансовану страву, яка порадує вас не лише своїм смаком, а й поживними властивостями.

Річ у тому, що кальмари є чудовим джерелом білка, необхідного для м’язової маси та загального здоров’я. Вони також містять омега-3 жирні кислоти. Втім, при бажанні кальмара можна легко і без втрати смаку замінити яйцем.

Найкращі страви із яйцями: поради від господинь
Кухар розповів, як смачно і швидко приготувати салат з буряка

Буряк багатий на антиоксиданти, вітаміни і мінерали (зокрема залізо та магній). Він сприяє поліпшенню кровообігу, підтримує здоров’я печінки та має протизапальні властивості.

Волоські горіхи додають корисних жирів, білка та клітковини, а оливкова олія – важливий компонент середземноморської дієти, який забезпечує організм здоровими жирами та має протизапальні властивості.

Отже, потрібна наступна кількість продуктів:

  • Кальмари – 300 г (можна замінити яйцем)
  • Буряк – 2-3 штук
  • Рукола або шпинат – 100 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Оливкова олія – 2-3 столові ложки
  • Лимонний сік – 1 столова ложка
  • Сіль та перець – на смак

Спочатку потрібно запекти буряк. Для цього оберніть його у фольгу та запікайте у духовці при температурі 180°C протягом 1-1,5 годин до м’якості. Потім охолодіть, відчистьте від шкірки й наріжте кубиками або тонкими скибочками.

Експерти розповіли, як потрібно варити буряк, аби він приготувався швидко та був без запаху
Кухар розповів, як смачно і швидко приготувати салат з буряка

Кальмари почистьте, промийте і наріжте кільцями. Опустіть їх у киплячу підсолену воду на 2-3 хвилини, потім відкиньте на друшляк та охолодіть.

Тепер у великій мисці змішайте нашатковану руколу або шпинат, додайте нарізаний буряк та кальмари, а також подрібнені волоські горіхи. Приготуйте соус-заправку. Для цього поєднайте оливкову олію з лимонним соком, сіллю та перцем. Полийте салат цією рідиною та ретельно перемішайте.

Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся всіма його перевагами, додаючи у своє життя більше здоров’я та смаку!

Популярне

Подібні новини