Зметуть зі столу, як тільки подасте: беру помідори, базилік і мед та готую найсмачнішу літню закуску. Рецепт

Сьогодні у нас рецепт дуже смачної закуски із помідорів. Уся фішка у заправці, адже поєднання смаків тут відіграє велику роль. До смаженої картоплі цей салат буде дуже доречним.

Салат гарний саме в літню пору року. Смак у нього пікантний та готується просто. Помідори є не лише смачним і універсальним продуктом, але й надзвичайно корисними для здоров’я. Вони містять вітаміни A, C, K, а також важливі мінерали, такі як калій, магній і залізо. Вітамін C підтримує імунну систему, вітамін A важливий для зору. Помідори мають низький глікемічний індекс, що допомагає контролювати рівень цукру в крові.

Приготування:

Беремо 4-5 помідорів і нарізаємо їх кружальцями приблизно 1 см завтовшки. Краще використовувати помідори тільки рожевих сортів, вони дуже смачні.

Тепер цибуля, її ще називають “кримська цибуля”, хоча можна взяти і звичайну. Нарізаємо її пір’їнками, можна півкільцями.

Для цього салату нам неодмінно знадобиться зелень. Сьогодні використовуємо базилік із власного городу. Можна взяти кріп, петрушку, загалом ту зелень, яку ви любите. Дрібно нарізаємо.

Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати літню закуску з помідорів
Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати літню закуску з помідорів

Заправка

У ємність відправляємо 3 ст. рослинної олії, можна замінити оливковою, а можна і ароматною олією. Буде смачно! Додаємо 1 ч. л. меду, 1 ст. соку лимона, 2 зубчики подрібненого часнику та чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо та заправка готова.

Збираємо салат. На дно ємності укладаємо частину цибулі, потім йде частина помідорів, солимо за смаком, кладемо 1 ст. л. заправки, можна трохи більше, і посипаємо базиліком. Далі всі шари повторюємо, доки не закінчаться помідори. Накриваємо кришкою та відправляємо в холодильник. Помідори пустять сік і через кілька годин їх можна їсти, але краще спробувати наступного дня.

Інгредієнти, які нам знадобляться:

  • помідори – 4-5 шт.;
  • цибуля – 1 шт. (у нас синя);
  • базилік – 1 невеликий пучок;
  • олія – ​​3 ст.л;
  • часник – 2 – 3 зубчики;
  • мед – 1 ст. л;
  • сік лимона – 1 ст. л;
  • перець мелений за смаком;
  • сіль за смаком.

Смачного!

Популярне

Подібні новини