Розповідаю хитрий трюк шеф-кухарів: як із магазинної курки “вимити” всю хімію. Шкода, що раніше не знала

Більшості українцям не по кишені купувати якісні фермерські продукти - домашню курочку, яєчка або молочні продукти. Тому доводиться купувати у звичайних магазинах.

Ні для кого не секрет, що магазинну курку, вирощену на птахофабриці, напихають не лише гормонами для швидкого росту та набору ваги, а й антибіотиками, щоб захистити від різних захворювань.

У магазинній курці повно хімікатів

Якщо ви збираєтесь варити курку, обов’язково зріжте шкіру та жир. Якщо курка ціла і в ній залишилися якісь внутрішні частини (печінка, нирки), їх теж витягаємо. Куряча шкіра, жир і начинки накопичують у собі найбільшу кількість шкідливих речовин.

Якщо ви готуєте з курки бульйон, перший бульйон зливаємо відразу після закипання. Потім знову заливаємо курку водою і варимо до напівготовності. І знову зливаємо бульйон. І лише третій бульйон вже безпечний. Його використовуємо для приготування супів. Курку не лише варять, але й смажать, запікають, тушать і готують фарш.

Застосовуємо один трюк від досвідчених кухарів, який не лише позбавить курку шкідливих речовин, а й зробить куряче м’ясо в рази смачнішим і без особливих труднощів. Цією хитрістю давно користуються багато кухарів. Адже повторити його може будь-яка господиня в домашніх умовах.

“Трюк” полягає в тому, щоб перед термічною обробкою потрібно маринувати курку у спеціальному розчині. Замочування в цьому розчині витягне з курки антибіотики та всю шкідливу хімію. До того ж солона вода утримує вологу всередині курки, завдяки чому вона виходить соковитішою і ніжнішою. Склад розчину дуже простий. Знадобляться лише три інгредієнти, які є у кожного будинку. Це сіль, лимонна кислота та вода.

Сіль та лимонна кислота

На 1 літр води потрібно додати 2 столові ложки солі і 1 чайну ложку лимонної кислоти. 2 ложки солі. Воду беріть трохи теплу, щоб сіль повністю розчинилася. Курку або частини курячої тушки – стегна, грудку, крильця – бажано повністю занурити в цю воду. Поставте курку в розсолі в холодильник на 2-3 години

Секрети виведення хімії з філе курки: перевірено кухарем
Секрети виведення хімії з філе курки: перевірено кухарем

Якщо курка велика та води потрібно більше, то кількість солі та лимонної кислоти також необхідно збільшити пропорційно. Замочувати курку необхідно 2-3 години. Потім промити курку під проточною водою та просушити паперовими рушниками. Тепер курка готова до подальшого приготування.

Лайфхак:

Якщо у вас вдома завалялася пара пляшок мінеральної води, можна замінити нею кислотно-сольовий розчин і не морочитися з приготуванням розсолу. Ефект буде той самий. Запасіться мінералкою. З вимоченої курячої тушки або її частин можна приготувати багато рецептів. М’ясо виходить ніжним та соковитим, а головне – безпечним.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини