Цей рецепт соусу з вишні кращий за кетчуп в рази: готую з дрібної ягідки, яку навіть на компот не пускаю

У пошуках нових і цікавих смаків для своїх домашніх заготівель багато господинь надають перевагу нестандартним рецептам. Один із таких – соус з вишні.

Його яскравий, насичений смак ідеально доповнює страви з м’яса, риби та овочів. Цей соус може легко замінити звичний кетчуп і стати вашим улюбленцем.

Інгредієнти

Які 4 рослини заборонено садити біля вишні
Кулінар розповів, як приготувати альтернативний кетчуп з вишні
  • Вишня 2,5 кг
  • Курага 250 г
  • Цукор 200 г
  • Карі 1 упаковка (20 г)
  • Часник 2 головки
  • Гострий перець від 1 до 4 штук (залежно від вашого смаку)
  • Солодка паприка 1 чайна ложка
  • Лимонна кислота 1/2 чайної ложки

Спочатку, як завжди, підготуйте продукти: вишню ретельно промийте і видаліть кісточки, курагу також промийте і залийте гарячою водою на 10-15 хвилин, щоб вона стала м’якшою, часник почистьте й наріжте на невеликі шматочки, гострий перець нашаткуйте кільцями (кількість залежить від бажаного рівня гостроти).

Далі у великій каструлі змішайте вишню, курагу, сіль, цукор, карі, часник, гострий перець, солодку паприку та лимонну кислоту. Поставте на середній вогонь і доведіть суміш до кипіння, після чого зменште вогонь до мінімуму і варіть все, періодично помішуючи, приблизно 1,5-2 години. Соус повинен загуснути, а всі інгредієнти – добре розваритися.

Кулінар розповів, як приготувати альтернативний кетчуп з вишні

Коли це станеться, зніміть каструлю з вогню і дайте трохи охолонути, а потім перебийте масу за допомогою блендера до однорідної консистенції. Якщо бажаєте отримати більш гладкий соус, можете додатково процідити його через сито.

Тепер переходьте до консервації. По заздалегідь простерилізованих банках розлийте гарячий продукт, залишаючи приблизно 1 см до краю. Закрийте стерильними кришками та переверніть банки догори дном і залиште охолоджуватися під рушником.

Соус з вишні чудово підходить до м’яса, птиці, риби та навіть до овочевих страв. Він додає їм пікантного, солодкуватого смаку з легкою кислинкою та гостротою. Зберігати такі банки можна в прохолодному, темному місці до одного року.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини