Ось так запасаю полуницю і зберігаю її по пів року: стоїть смачна і свіжа навіть при відключеннях світла

Полуниця – одна з найбільш улюблених літніх ягід, яка дарує неймовірний смак і аромат. Виявляється, можна тримати полуницю у холодильнику до пів року, якщо знати кілька секретів.

Оскільки полуниця не піддається термічній обробці, вона зберігає більше вітамінів та корисних речовин. Крім того, завжди під рукою є запас, який можна швидко використати у будь-який час.

Підготовка

Найкращі десерти із полуницею: поради
Шеф-кухар розповів, як правильно запасати полуницю при відключеннях світла

Вибирайте тільки свіжу, стиглу та непошкоджену полуницю. Найкраще підходять ягоди середнього розміру, оскільки вони менш водянисті та зберігають форму краще за великі. Далі ретельно промийте їх під проточною водою. Обережно видаліть плодоніжки, намагаючись не пошкодити плоди.

Заморожування у сиропі

Приготуйте сироп: змішайте 1 склянку цукру з 2 склянками води й доведіть до кипіння, поки кришталики цукру повністю не розчиняться, після чого дайте рідині охолонути, а тоді покладіть полуницю в контейнери або банки, залийте охолодженим сиропом, залишаючи трохи місця до краю та закрийте тару кришками й помістіть у морозильник.

Заморожування з цукром

Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати компот з полуницею
Шеф-кухар розповів, як правильно запасати полуницю при відключеннях світла

Перемішайте полуницю з цукром у пропорції 1:1. Залиште на 15-20 хвилин, щоб ягоди пустили сік, після чого розкладіть все разом із соком у контейнери або банки. Закрийте кришками й розташуйте у морозильнику.

Пюре з полуниці

Подрібніть полуницю у блендері до стану пюре. Додайте цукор до свого смаку і добре перемішайте, а потім розлийте масу у спеціальні пакети із замками. Закрийте і заморозьте.

В результаті заморожування полуницю можна зберігати у морозильнику до 6 місяців. Головне – забезпечити герметичність упаковки, щоб ягоди не втрачали свій смак і аромат.

Для відтавання продукту просто перенесіть його з морозильника у холодильник і залиште на кілька годин або на ніч.Таким чином полуниця зберігає свій смак та аромат і її можна використовувати для приготування десертів, коктейлів, випічки або їсти просто так.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини