Побачила, що свекруха не додає оцет у консервовані огірки: спробувала і не розчарувалася — значно соковитіше

Літо – найкращий час для приготування різноманітних заготівель на зиму. Серед них особливо популярними є солоні огірки. Якщо ви шукаєте простий й природний спосіб зробити це, тоді цей рецепт для вас.

Холодний спосіб засолювання без використання оцту, окропу та цукру – ідеальний вибір, який дозволяє зберегти свіжість і природний смак огірків, не порушуючи їх корисних властивостей, тому що він відбувається шляхом природного бродіння.

Інгредієнти

Завдяки цьому підживленню огірки ростуть як на дріжджах
Експерти розповіли, чому у консервовані огірки не слід додавати оцет
  • Свіжі огірки – 2 кг
  • Часник – 4-5 зубчиків
  • Листя смородини, вишні та хрону
  • Кріп (парасольки) – 2-3 гілочки
  • Сіль (велика, кам’яна) – 3 столові ложки на літр води
  • Вода (кип’ячена та охолоджена) – 1-1,5 літра

Ретельно промийте огірки під проточною водою. Виберіть тверді, непошкоджені плоди середнього розміру. Листя смородини, вишні та хрону, а також кріп промийте й обсушіть. Часник відчистьте й розріжте на половинки або пластинки.

На дно стерилізованих скляних банок або емальованої каструлі для засолювання покладіть частину листя, кріп та часник, а тоді щільно укладіть огірки у ємність, чергуючи їх з листям і часником. На верхньому шарі також розташуйте залишки зелені та часнику.

Тепер приготуйте розсіл. У кип’ячену та охолоджену воду всипте сіль у пропорції 3 столові ложки на літр води. Ретельно перемішайте до повного розчинення кришталиків солі, після чого залийте ним огірки, щоб вони були повністю покриті рідиною. Накрийте посуд чистою марлею або кришкою, але не закручуйте герметично, щоб забезпечити доступ повітря для процесу бродіння.

Експерти розповіли, чому у консервовані огірки не слід додавати оцет

Залиште все при кімнатній температурі на 2-3 дні. Під час бродіння на поверхні можуть утворюватися бульбашки та піна – це нормально. Періодично перевіряйте огірки, щоб вони були повністю занурені в розсіл.

Після завершення, закрийте банки герметичними кришками й перемістіть їх у прохолодне місце, наприклад, у холодильник або підвал. Продукт готовий до вживання через 1-2 тижні, але огірки будуть ще смачнішими після тривалішого зберігання.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини