Коли вродила кукурудза, я не морочуся, а просто ось так консервую її початками: взимку економлю на салатах

Консервована кукурудза початками — це чудовий спосіб зберегти літній врожай та насолоджуватися солодким смаком кукурудзи протягом усього року.

Така консервація стане смачним доповненням до різноманітних страв або навіть самостійною закускою. У цій статті ми розглянемо простий і надійний рецепт консервування кукурудзи початками у банках на зиму.

Інгредієнти

Експерти розповіли, як правильно законсервувати кукурудзу
  • Свіжа кукурудза (кількість залежить від розміру банок)
  • Вода питна
  • Сіль (1 столова ложка на 1 літр води)
  • Цукор (1 столова ложка на 1 літр води)
  • Лимонна кислота (1 чайна ложка на 1 літр води)

Почніть, звичайно, з підготовки кукурудзи.Виберіть свіжі качани з молочно-восковою стиглістю. Відчистьте їх від листя та волокон. Великі можна розрізати навпіл або на кілька частин для зручного укладання у банки.

Далі потрібно їх бланшувати. Для цього у великій каструлі закип’ятіть воду. Опустіть качани в киплячу воду на 3-5 хвилин. Потім вийміть їх і відразу ж занурте у крижану воду для швидкого охолодження. Це допоможе зберегти яскравий колір і структуру кукурудзи.

Вимийте банки та кришки з содою та стерилізуйте їх у звичний для вас спосіб: в духовці, мікрохвильовій печі або на пару, а після того щільно укладіть в них охолоджені качани кукурудзи.

Експерти розповіли, як правильно законсервувати кукурудзу

Приготуйте маринад. У каструлі змішайте воду, сіль, цукор та лимонну кислоту. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб все повністю розчинилося, після чого залийте гарячий маринад у банки з кукурудзою, залишаючи трохи місця від краю. Накрийте банки кришками, але не закручуйте їх.

Для пастеризації поставте банки у велику каструлю з гарячою водою (вода повинна вкрити їх на 3/4). Стерилізуйте на повільному вогні протягом 1 години після закипання води.

Одразу після цього обережно витягніть банки з каструлі, закрутіть герметично кришки та переверніть їх догори дном. Укутайте банки до повного охолодження, а потім зберігайте їх у прохолодному темному місці. Консервована кукурудза буде готова до вживання через 2-3 тижні.

Популярне

Подібні новини