Я цей “базарний рецепт” баклажанів на зиму записала червоним олівцем: 15 хвилин роботи, смакоти на 50 банок

Баклажани — ідеальна городина, яка якнайкраще підходить для консервації на зиму. Пропонуємо зробити просту заготівлю, яка не вимагає від вас великих кулінарних талантів, а головне часу.

Як приємно взимку, коли на вулиці лютують морози, відкрити баночку консервації, яку запасли ще влітку. У ній дух сонця та тепла. Баклажани, як найкраще підходять для заготівель і ось редакція сайту “Добрі новини” знайшла для вас чудовий експрес-рецепт, який потішить і простотою виконання та чудовим смаком.

Основою цього рецепта є обов’язково молоді баклажани. У них ніжна текстура та ще немає тієї гіркоти, яку дають перестиглі плоди. Спершу все промиваємо, добре очищуємо від землі. Далі нарізаємо городину на кубики. Проливаємо отриману масу 3 хвилини крутим окропом. Це зробить овочі ще більш м’якими та дасть змогу проникнути маринаду у волокна.

Городники назвали 5 головних правил при вирощуванні баклажанів
Кухар розповів, як консервувати баклажани з мінімальною кількістю оцту

Паралельно готуємо “заливку”. Нам вистачить на 5 літрів води: пів літра олії, 5 столових ложок оцту, 2 чашки солі, цукру, по 3 зубчики часнику у кожну банку та по чайній ложці перцю також у кожну тару.

Банки та кришки дуже добре стерилізуємо парою, а щоб точно нічого не здулося під час зберігання, то додаємо у слоїки по таблетці аспірину. Він буде пригнічувати бактерії, що можуть спричинити гниття.

Далі кубики баклажанів засипаємо у тару. Можна для смаку додати по гілочці кропу, також добре смакує розмарин.

Рецепт ідеальної закуски з баклажанів
Кухар розповів, як консервувати баклажани з мінімальною кількістю оцту

Якщо ви хочете ще більше урізноманітнити смак, то радимо під час приготування маринаду додати ще й томатний сік у пропорції 1:1 у співвідношенні з водою. Тобто кожної рідини має вийти по 2,5 літри на каструлю.

Серед спецій добре пасуватиме не просто чорний перець, а, наприклад, апельсиновий. Якщо ви не фанат часнику, то замість зубчиків додавайте по 1 чайній ложці його у сухому подрібненому варіанті.

Популярне

Подібні новини