Рецепт печива “2 ложки – 2 жовтки”: готую одразу великими порціями, бо все з’їдається за хвилину

Це печиво вам точно сподобається, адже на приготування ви не витратите багато зусиль, а його смак дуже потішить вас. До речі, придумали рецепт у Відні.

Однією з найсмачніших варіацій цього десерту є віденське печиво на жовтках і сметані. Його простий рецепт дозволяє кожному насолодитися австрійською класикою у себе вдома.

Інгредієнти

Експерти розповіли, як правильно зберігати борошно в домашніх умовах
Кондитери розповіли, як приготувати найшвидше печиво до чаю
  • Борошно — 250 г
  • Вершкове масло — 150 г
  • Цукрова пудра — 100 г
  • Яєчні жовтки — 2 штук
  • Сметана — 2 столові ложки
  • Ванільний цукор — 1 чайна ложка
  • Сіль — 1 щіпка
  • Цукрова пудра для посипання — до свого смаку

Приготуйте тісто. Для цього у мисці збийте вершкове масло кімнатної температури з цукровою пудрою до отримання легкої та повітряної маси, після чого покладіть жовтки та продовжуйте збивати до однорідності. Далі додайте до маси сметану та ванільний цукор, добре перемішайте.

Через сито просійте борошно з сіллю і поступово додавайте до масляно-жовткової маси, замішуючи м’яке та еластичне тісто, а тоді загорніть його в харчову плівку і покладіть у холодильник на 30-40 хвилин. Це допоможе йому стати більш податливим для розкачування, що полегшить вашу задачу.

Як визначити, яке масло дійсно якісне та корисне
Кондитери розповіли, як приготувати найшвидше печиво до чаю

Коли час сплине, розкачайте охолоджене тісто на присипаній борошном поверхні до товщини близько 5 мм. Використовуючи різні формочки для печива, виріжте з тіста фігурки. Якщо у вас немає формочок, можна скористуватися звичайним стаканом або ножем.

Тепер викладіть вироби на деко, застелене пергаментним папером. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці протягом 10-12 хвилин до золотистого кольору.

Готову випічку дістаньте з духовки та дайте їй охолонути на деку протягом 5 хвилин. Потім перекладіть на решітку для повного охолодження. Перед подачею посипте печиво цукровою пудрою для надання йому додаткової солодкості та естетичної привабливості.

Популярне

Подібні новини