Оце Галинка, квасить помідори прямо у пакеті – і я спробувала: більше ніякої мороки з банками і кришками

Малосольні помідори у пакеті – це відмінний спосіб насолодитися традиційною закускою без зайвих зусиль. Вони виходять смачними, ароматними та зберігають всі свої корисні властивості.

Малосольні помідори – це улюблена закуска багатьох, яка відрізняється своїм особливим смаком та ароматом. Вони можуть бути чудовою самостійною закускою або доповненням до основних страв, бо добре поєднуються з м’ясом, рибою, картоплею та іншими овочами. Їх також можна додавати до салатів або подавати з хлібом та сиром.

Традиційно такі помідори готували в бочках, але сьогодні ми поділимося рецептом, який дозволить досягти цього незабутнього смаку за допомогою звичайного пакета. Такий спосіб приготування простий, швидкий і не потребує багато місця чи зусиль.

Інгредієнти

Експерти розповіли, як допомогти помідорам у відкритому ґрунті дати набагато кращий врожай
Експерти розповіли, як квасити помідори у пакетах замість банок
  • 1 кг стиглих, але твердих помідорів
  • 4-5 зубчиків часнику
  • Пучок свіжої зелені (кріп, петрушка, кінза – на ваш смак)
  • 1 столова ложка солі (без гірки)
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 чайна ложка гірчичного порошку або гірчичних зерен (за бажанням)
  • 1 пакет (застібка-блискавка або звичайний поліетиленовий)

Звичайно, помідори потрібно добре помити. Якщо вони великі, можна зробити кілька проколів зубочисткою або нарізати їх на половинки. Це допоможе солі краще проникати всередину. Наріжте часник тонкими скибочками, а зелень дрібно нашаткуйте.

Тепер у великій мисці змішайте сіль, цукор та гірчичний порошок або зерна, якщо використовуєте. Покладіть нарізаний часник і зелень, добре перемішайте.

Експерти розповіли, як квасити помідори у пакетах замість банок

Потім помістіть помідори в пакет. Додайте суміш з часником та зеленню. Добре струсіть пакет, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися між помідорами, а після того закрийте його (якщо він з застібкою-блискавкою) або зав’яжіть так, щоб усередині залишився мінімум повітря. Покладіть у холодильник на 12-24 години. Час від часу перевертайте пакет для рівномірного просолювання.

Таким чином малосольні помідори будуть готовими до вживання вже через добу. Зберігайте їх у холодильнику. Загалом строк зберігання їх там — до тижня.

Популярне

Подібні новини