Більше не роздаю яблука, а роблю з них пиріг на сковороді за 5 хвилин: подруги канючать мій фірмовий рецепт

Пиріг з яблуками на пательні – це чудовий варіант для швидкого та смачного домашнього десерту. Він досить простий у приготування та неодмінно порадує вас своїм ніжним смаком та ароматом.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сіль – дрібка
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Вершкове розтоплене масло – 2 ст. л.
  • Борошно – стакан (160 г)
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Яблука – 3 шт.
  • Цукрова пудра

Приготування:

Для того, щоб приготувати пиріг спершу розпочніть з підготовки яєць. Для цього візьміть глибоку миску, розбийте в неї два яйця і добре збийте їх вінчиком або міксером до утворення однорідної маси. Потім поступово додавайте цукор, продовжуючи збивати суміш. Як тільки він повністю розчиниться, додайте сметану і розтоплене вершкове масло та перемішайте всі інгредієнти до однорідності.

Далі в окремій мисці просійте борошно разом з розпушувачем. Потім поступово вводьте ці два інгредієнти в яєчно-сметанну масу, постійно перемішуючи, щоб тісто стало однорідним. Після того, як воно стане гладким і без грудочок, переходьте до наступного етапу.

Кулінари поділилися простим рецептом пирога з яблуками на пательні за 5 хвилин
Кулінари поділилися простим рецептом пирога з яблуками на пательні за 5 хвилин

Потім промийте яблука, очистіть їх від шкірки і видаліть серцевину. Після цього наріжте фрукти на невеликі кубики або шматочки, відповідно до ваших уподобань. Далі додайте їх до підготовленого тіста і обережно перемішайте, щоб шматочки яблук рівномірно по ньому розподілилися.

Після цього візьміть пательню з антипригарним покриттям і змастіть її вершковим маслом, а потім вилийте на неї підготовлене тісто і рівномірно розрівняйте його за допомогою ложки або шпателя. Далі накрийте пательню кришкою і готуйте на найменшому вогні протягом 30-40 хвилин. Потім через 15-20 хвилин перевірте пиріг: обережно підніміть край і подивіться на його нижню частину. Як тільки низ стане золотисто-коричневим, обережно переверніть пиріг на іншу сторону і продовжуйте готувати без кришки ще 10 хвилин, щоб верх також добре підрум’янився.

Після того як пиріг приготується, дайте йому трохи охолонути. Перед подачею присипте поверхню цукровою пудрою для додаткового смаку і привабливого зовнішнього вигляду. Смачного!

Популярне

Подібні новини