Підгледіла, як свекруха готує вдома яблучний оцет і тепер роблю так сама: цей рецепт зекономив мені 5 тисяч

Дбайливі господарі завжди шукають способи максимально зберегти бюджет родині. Приготування яблучного оцту самотужки – це чудовий спосіб переробити навіть ті плоди, які не підходять для зберігання.

Часто буває, що яблуня вродила, але плоди побив град або при падінні вони пошкодилися. Де ж знайти їм застосування? Пропонуємо спробувати зробити вдома власноруч яблучний оцет, який точно знадобиться зараз для приготування консервації. Тільки порахуйте, скільки коштів ви збережете і жоден плід з вашого врожаю не піде у компост! Рецепт, який ми вам пропонуємо — зовсім нескладний. Якщо ви вмієте робити маринади, з приготуванням домашнього оцту у вас точно не буде жодних проблем.

Інгредієнти

Садівники розповіли, як боротися з яблуневою плодожеркою на ділянці
Кухар розповів, як вдома приготувати яблучний оцет
  • 1 кг яблук (можна використовувати як цілі, так і неліквідні плоди)
  • 1 літр води
  • 100 г цукру або меду (за бажанням)

Спочатку добре помийте яблука. Якщо вони мають пошкодження або плями, виріжте їх. Розріжте плоди на дрібні шматочки, не знімаючи шкірки та не видаляючи серцевини.

Далі помістіть всю цю масу обов’язково в скляну або керамічну посудину. Додайте воду та цукор або мед, якщо бажаєте. Добре перемішайте, щоб цукор розчинився, а потім накрийте марлею або тканиною та закріпіть її гумкою. Поставте вашу місткість “погуляти” у тепле темне місце на 2-3 тижні. Щодня перемішуйте суміш дерев’яною ложкою.

Кухар розповів, як вдома приготувати яблучний оцет

Через 2-3 тижні процідіть рідину через марлю або сито, щоб видалити яблучні залишки. Рідину перелийте у чисту склотару та залиште її ще на 3-4 тижні для другого етапу бродіння. Час від часу перевіряйте смак. Коли продукт досягне бажаної кислинки, він готовий до використання. Тоді перелийте готовий яблучний оцет у скляні пляшки та щільно закрийте кришками. Зберігайте в прохолодному темному місці.

Популярне

Подібні новини