Ці котлети роблю з баклажанів та грибів і ніхто ще не здогадався, що вони без м’яса: економний хитрий рецепт

Погодьтеся, іноді трапляється, що до зарплати на дещо, в тому числі й на м'ясо, грошей не вистачає. Але не варто перейматися, коли у вас є цей чудовий рецепт котлет з баклажанів та грибів.

Вони стануть прекрасною альтернативою своїм м’ясним родичам, які дозволять вам заощадити гроші, оскільки м’ясо часто є одним з найдорожчих компонентів страв, бо баклажани та гриби коштують значно дешевше за нього, особливо в сезон. До того ж рослинні котлети містять менше насичених жирів та калорій. А ще вони чудово поєднуються з різноманітними приправами та соусами.

Інгредієнти

Кулінари розповіли, як приготувати ікру з баклажанів
Як приготувати котлети без м’яса: мега-рецепт з грибами
  • 2 середніх баклажани
  • 200 г печериць або інших грибів
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 яйце
  • 50 г панірувальних сухарів
  • Сіль, перець, улюблені спеції
  • Олія для смаження

Помийте та обсушіть баклажани, після чого наріжте їх кубиками та обсмажте на середньому вогні до м’якості. А ще краще — запекти їх у духовці. Гриби, які таким самим чином підготуєте, подрібніть ножем та обсмажте з дрібно нарізаною цибулею та часником до золотистого кольору.

Тепер перекладіть всі інгредієнти в миску, вбийте туди яйце, всипте панірувальні сухарі, сіль, перець та улюблені спеції. Добре перемішайте, а тоді з отриманої суміші сформуйте котлети. Якщо маса виходить занадто рідкою, додайте трохи більше сухарів.

Далі обсмажте котлети на розігрітій олії до золотистої скоринки з обох боків. Альтернативно, можна запекти їх у духовці при температурі 180°C протягом 20-25 хвилин.

Як приготувати котлети без м’яса: мега-рецепт з грибами

Котлети з баклажанів та грибів можна подавати як гарячими, так і теплими з будь-якими гарнірами: картопляним пюре, рисом, свіжими або запеченими овочами. Вони також чудово смакують у булочці як вегетаріанський бургер. Доповніть їх улюбленим соусом, кетчупом, сметаною або йогуртом з зеленню.

Спробуйте їх приготувати й тоді ви зрозумієте, що зовсім не обов’язково витрачати зайві гроші на дорогі, а інколи й не дуже корисні продукти.Погодьтеся, іноді трапляється, що до зарплати на дещо, в тому числі й на м’ясо, грошей не вистачає. Але не варто перейматися, коли у вас є цей чудовий рецепт котлет з баклажанів та грибів.

Популярне

Подібні новини