Цьогоріч вродила слива, а я не гаю часу: навіть дрібну ягідку пустила на це варення — 27 банок накрутила

Коли сливовий сезон у самому розпалі, і якщо ви шукаєте спосіб зберегти ці соковиті плоди на зиму, густе варення зі сливи стане чудовим варіантом.

Ароматне та густе варення зі сливи можна використовувати для начинки пирогів, рулетів, як топінг для сирників або млинців, а також як самостійний десерт.

Інгредієнти

Рецепт літнього підживлення для сливи
Кондитер розповів, як просто і смачно приготувати сливове варення
  • Сливи – 2 кг (вага без кісточок)
  • Цукор – 1,5 кг
  • Лимонний сік – 2 столові ложки (або сік одного лимона)
  • Кориця, ваніль або гвоздика – за бажанням, для аромату

Звичайно спочатку сливи ретельно промийте під холодною водою, після чого видаліть кісточки, розрізавши кожну сливу навпіл або на четвертинки, залежно від розміру плодів. Тепер покладіть їх у велику каструлю або таз для варення, засипте цукром і перемішайте. Нехай вони так постоять протягом 4-6 годин, щоб пустили сік. За цей час можна кілька разів перемішати масу, тоді цукор рівномірно розподілиться.

Варити варення потрібно поетапно, тому спочатку поставте посуд зі сливами на середній вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Далі зменште вогонь і продовжуйте ще 20-30 хвилин, періодично знімаючи піну, яка утворюється на поверхні.

Кондитер розповів, як просто і смачно приготувати сливове варення

Після першого варіння, якщо ви хочете отримати однорідну текстуру, можна подрібнити масу за допомогою блендера або пропустити через сито. Якщо ж ви віддаєте перевагу більш традиційному варіанту зі шматочками фруктів, цей крок можна пропустити, але радимо додати лимонний сік та спеції до свого смаку (корицю, ваніль або гвоздику).

Наступним кроком є варіння на повільному вогні ще 1-1,5 години, поки воно не загусне до бажаної консистенції. Чим довше воно вариться, тим густішим стає. Важливо! Не забувайте періодично помішувати, щоб уникнути пригорання.

Ну і, нарешті, готове варення розлийте по стерилізованих банках, закрутіть прокип’яченими кришками й переверніть догори дриґом. До повного охолодження тримайте їх під ковдрою, а надалі зберігайте у прохолодній темній коморі.

Популярне

Подібні новини