Французький простий рецепт бананового кексу на швидку руку: все змішала і на 45 хвилин в духовку!

Банановий кекс – це простий та неймовірно смачний десертик. Саме завдяки стиглим бананам він виходить дуже вологим і фантастично ароматним. До того ж, ще й готується всього за лічені хвилини!

Інгредієнти:

  • 3 банани
  • 3 яйця
  • 5 ст. л. рослинної олії
  • 80 г цукру
  • 200 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • Шоколад, горіхи, родзинки, журавлина (за бажанням)

Приготування:

Спершу розпочніть з підготовки бананів. Зокрема, очистіть їх від шкірки, помістіть у миску та розімніть до стану пюре за допомогою виделки або ж блендера. Воно стане основою для вашого тіста.

Потім додайте до бананового пюре три яйця, всипте цукор та додайте рослинну олію. Усі ці інгредієнти ретельно перемішайте до утворення однорідної маси.

Далі змішайте борошно з розпушувачем у окремій ємності (завдяки розпушувачу кекс зможе добре піднятися та стане пишним). Після цього поступово висипайте цю суміш до бананової маси та замішуйте однорідне тісто.

Крім того, за бажанням, ви можете додати в тісто шматочки шоколаду, подрібнені горіхи, родзинки або журавлину. Ці інгредієнти додадуть випічці різноманіття смаку.

Перестиглі банани більше не викидаю: готую з них неймовірно смачнючий банановий кекс
Перестиглі банани більше не викидаю: готую з них неймовірно смачнючий банановий кекс

Тепер підготуйте форму для випікання: змастіть її рослинною олією або вистеліть пергаментним папером. Далі перелийте підготовлене тісто у форму та вирівняйте поверхню лопаткою. Також для прикраси можна розкласти на поверхні половинки бананів. Це не лише прикрасить кекс, але й додасть йому ще більш насиченого аромату.

Після цього помістіть форму з тістом у розігріту до 180 градусів духовку та випікайте протягом 45-50 хвилин. Для того, щоб перевірити готовність, вставте в центр кексу дерев’яну паличку або зубочистку. Якщо паличка виходить сухою, ваш кекс готовий. Якщо ні, продовжте випікати ще кілька хвилин, поки він не стане золотисто-коричневим і повністю не пропечеться.

Після завершення приготування дістаньте кекс з духовки і дайте йому трішки охолонути в формі протягом кількох хвилин. Смачного!

Популярне

Подібні новини