Думала, що це варення з порічки, коли свекруха підказала, що це — калина: рецепт джему з 2 інгредієнтів

Серпень набирає силу, а значить не за горами осінь і вже скоро настане час збирати плоди калини. Яскраво-червоні ягоди цієї рослини здавна вважаються символом здоров'я та довголіття.

Пропонуємо вам рецепт чудового варення. І знаєте, це не лише смакота, яка чудово доповнює зимові чаювання, а й справжня скарбниця корисних речовин, які підтримують наш імунітет у холодну пору року. І це не дивно, бо ягоди містять велику кількість вітаміну C. В них також чимало вітаміну B, який сприяє нормалізації роботи нервової системи, покращують сон та знижують рівень стресу.

Крім того, рослина багата на антиоксиданти, які запобігають передчасному старінню. Вона також містить пектини, що покращують травлення та допомагають організму очищатися від токсинів. Не можна не згадати про антибактеріальні та протизапальні її властивості. Одним словом, ціла аптека у вас в руках.

Кондитер розповів, як приготувати кисло-солодке калинове варення

Приготувати варення з калини — це простий процес, який не потребує складних інгредієнтів або спеціальних навичок. Ось рецепт, який допоможе вам створити цей смачний та корисний десерт.

Інгредієнти

Кондитер розповів, як приготувати кисло-солодке калинове варення
  • Ягоди калини 1 кг
  • Цукор 1 кг
  • Вода 250 мл

Спочатку ягоди калини необхідно ретельно промити під холодною водою, видалити всі гілочки та зіпсовані плоди. Для того, щоб зменшити гіркоту, можна замочити їх у холодній воді на 2-3 години або ж проварити кілька хвилин в окропі.

Далі зваріть сироп: у каструлі змішайте воду з цукром і доведіть до кипіння, постійно помішуючи, а тоді обережно всипте в нього ягоди калини. Зменште вогонь до середнього і варіть, не припиняючи помішування, протягом 30-40 хвилин. Варення повинно стати густим і набрати насичений червоний колір.

Тепер готове варення розлийте по стерилізованих банках і закрийте кришками. Переверніть їх догори дном і залиште охолоджуватися при кімнатній температурі.

Популярне

Подібні новини