Варення з ягід майже не роблю – це вже минуле століття, та й на цукрі розоритися можна: як я обробляю ягоди

Варення з ягід — це вже минуле сторіччя. Розповідаємо, як приготувати джем-желе, яке виходить економніше і готується набагато швидше і простіше.

Варення з ягід, хоч і смачне, але процес приготування заморочливий, вимагає чимало зусиль та цукру. Редакція сайту “Добрі новини” пропонує альтернативу — джем желе. Всі перелічені інгредієнти вказуємо із кількості на 3 баночки 0,5 літрів.

Тож, давайте станемо до приготування.

Перший крок на шляху до смачного джему — це підготовка ягід. Їх нам знадобиться кіло, так само і цукру. Виберіть найсвіжіші порічки, чорну смородину, лохину або чорницю, ретельно помийте їх під проточною водою, видаліть усі плодоніжки. Після цього перекладіть все в каструлю і залийте 2-ма літрами води.

Городники порадили дієве та ефективне добриво з борної кислоти для чорної смородини в саду
Кондитер розповів, як швидко приготувати джем-желе з ягід

Будемо тепер бланшувати ягоди. Це дуже важливий етап, який допомагає зберегти їхній яскравий колір і покращити смак. Садовину потрібно лише трохи прогріти у воді протягом однієї хвилини, щоб вони зберегли свою структуру.

Після бланшування, ягідки варто відкинути на друшляк, щоб пішла зайва рідина. Далі починається єдиний складний момент у цьому рецепті — перетираємо ягоди через дрібне сито. Наберіться терпіння, адже ваші зусилля варті того. Найкраще давити садовину ополоником. Після цього, в отриману масу додається цукор, який не лише підсолоджує джем, але й служить природним консервантом, що дозволяє зберегти його свіжим надовго.

Кондитер розповів, як приготувати джем-желе з малини
Кондитер розповів, як швидко приготувати джем-желе з ягід

Наступний крок — розливаємо джем-желе по стерилізованих банках. Заповнюйте їх лише до “плечиків”, залишаючи місце, щоб зверху ще підсипати по ложці цукру. Залиште банки на три дні при кімнатній температурі, накривши їх пергаментним папером. Це дозволить джему дозріти і отримати бажану консистенцію. Далі все переносимо у прохолодне місце.

Популярне

Подібні новини