Після роботи завжди готую цей рис на сковорідці всього лише за 30 хвилин – швидко, просто і дуже смачно!

Розсипчастий рис на сковорідці – це дуже смачний та швидкий варіант обіду або ж вечері. До того ж, його можна урізноманітнити на свій смак, додаючи інші овочі, зелень, гриби та приправи.

Переважна більшість із нас готує рис, просто зваривши його в каструлі. Однак, чому б не підійти до його приготування по-новому – на сковорідці? Такий рис можна використовувати як самостійну страву або гарнір до м’ясних чи рибних страв.

Інгредієнти:

  • 1 склянка рису
  • 2 склянки води
  • 1 шт. цибулі
  • 30 г рослинної олії
  • сіль та сухі спеції ( за смаком)

Приготування:

Перш за все, необхідно підготувати інгредієнти. Цибулю спочатку слід очистити від лушпиння та промити в холодній воді, а потім дрібно її нарізати гострим ножем, періодично змочуючи ніж у холодній воді для того, щоб уберегти очі.

Далі на гарячу сковорідку потрібно налити трішки олії, викласти нарізану цибулю та обсмажити її до золотистого відтінку. Але не забувайте періодично помішувати, щоб вона не пригоріла.

У той час поки обсмажується цибуля, варто підготувати потрібну кількість рису та промити його у холодній воді декілька разів. Після цього злийте всю воду, використовуючи друшляк.

На вечерю після роботи саме те, що треба: смачний рис на сковорідці
На вечерю після роботи саме те, що треба: смачний рис на сковорідці

Після того, коли цибуля вже обсмажиться, тоді до неї на сковорідку варто додати промитий рис, перемішати та обсмажити все разом приблизно 3-4 хвилинки.

Потім до рису слід додати трішки солі та спецій, а також для того, щоб надати йому красивого апетитного жовтого відтінку, рекомендується додати трішки куркуми та все дуже добре перемішати.

Після цього на сковорідку варто влити потрібну кількість гарячої води, перемішати і довести до кипіння, а потім кришкою накрити сковорідку, зменшити вогонь до мінімуму та залишити готуватися ще приблизно на 10-15 хвилин (необхідно, щоб крупа ввібрала всю рідину).

Як тільки вода вбереться в рис, тоді слід вимкнути вогонь та залишити рис постояти під кришкою ще приблизно 15 хвилин. Після цього його можна подавати гарячим. Цей гарнір з рису відмінно підходить до переважної більшості різноманітних страв. Смачного!

Популярне

Подібні новини