Закриваю по 90 баночок – і не вистачає! Найвітамінніший морквяний сік на зиму: перевірений роками метод

Морквяний сік на зиму в домашніх умовах – це неймовірно яскрава, корисна та вітамінна заготівля, яка неодмінно сподобається не тільки дорослим, але й дітям.

Інгредієнти:

  • 3 кг моркви
  • 1 шт. лимона
  • 3 ст. л. цукру
  • 0,5 л води

Приготування:

Спершу наперед підготуйте баночки (зазвичай вказаних у складі інгредієнтів вистачає для заготовки чотирьох півлітрових банок соку). Також не забудьте попередньо ретельно помити овочі, а особливо лимон, оскільки його ми будемо використовувати разом із шкіркою. Моркву слід почистити.

На цьому етапі слід розігріти духовку, відправити туди баночки для проведення стерилізації при 100 ℃ приблизно протягом 20 хвилин (їх необхідно поставити шийками вниз). Також необхідно простерилізувати кришки. Наприклад, якщо ви використовуєте кришки, які загвинчуються, їх варто простерилізувати разом із банками у духовці, а якщо кришки з гумками, то їх слід прокип’ятити у воді орієнтовно 10 хвилин.

Далі очищену моркву та цілий лимон (попередньо видаліть із нього кісточки) потрібно пропустити через соковижималку, а потім отриманий сік злити в скляну, емальовану або сталеву каструлю, розбавити його водою та відправити на плиту.

Морквяний сік більше не купую – вже роками заготовляю його на зиму за цим найпростішим рецептом
Морквяний сік більше не купую – вже роками заготовляю його на зиму за цим найпростішим рецептом

Після цього варто додати цукор у сік, перемішати та довести його до кипіння, а потім зменшити вогонь та кип’ятити ще приблизно протягом 5 хвилин. Далі, коли у соку з поверхні зійде піна, яка виникає під час варіння, слід вимкнути вогонь.

Потім одразу варто розлити гарячий морквяний сік по стерильних баночках та щільно закатати за допомогою стерильних кришок. Сік рекомендується заливати до самого верху, не залишаючи в банках порожнеч.

Вкінці потрібно перевернути гарячі баночки дном нагору та залишити їх до повного остигання. Сік радять зберігати при кімнатній температурі у темному місці, яке не пропускає сонячних променів.

Порада:

Соковижималку можна замінити у такий спосіб: спочатку необхідно натерти моркву на терці (чим дрібніше, тим краще) або порубати її блендером. Після цього за допомогою звичайної марлі, складеної в декілька шарів, слід видавити з натертої моркви сік. Найголовніше тут – це взяти дуже соковиті коренеплоди.

Популярне

Подібні новини