Перестала додавати це при консервації огірків: проста хитрість, щоб огірки хрумтіли і не були м’якими

Рецепти домашньої консервації огірків, як правило, передаються з покоління в покоління. Однак іноді навіть досвідчені господині стикаються з тим, що огірки у банках втрачають свою хрумкість.

Причин може бути кілька, але є одна хитрість, яка допоможе зберегти їх хрусткими та смачними.

Чому огірки стають м’якими?

Городники розповіли про дієве добриво для огірків
Кухар розповів, що не слід додавати у консервовані огірки: будуть в’ялими

Однією з головних причин, чому ці овочі втрачають свою хрумкість під час консервації, це звичайний оцет. Хоча він і виступає у ролі консерванту, саме його компоненти можуть зробити плоди м’якими.

Проста хитрість для хрумких огірків

Щоб уникнути цієї проблеми, можна застосувати просту хитрість: замінити частину оцту лимонним соком, оскільки він має м’якший вплив на текстуру плодів і при цьому додає приємний, свіжий аромат. Використовуйте сік свіжих лимонів у тій же кількості, що й оцет.

Чому огірки вийшли м'якими
Кухар розповів, що не слід додавати у консервовані огірки: будуть в’ялими

Не менш помічними будуть і листя дуба, вишні або хрону. Дубові листочки містять природні дубильні речовини, які допомагають зберегти текстуру овочів твердою. Також добре працює листя вишні або хрону. Просто покладіть кілька листків на дно кожної банки перед тим, як заливати розсіл. Цей метод був відомий ще нашим бабусям, і він досі працює бездоганно. Перед приготуванням зелену масу дерева слід ретельно вимити.

На цю ж тему хочемо дати ще кілька порад. По-перше, зверніть увагу на плоди, які ви обираєте. Беріть лише свіжі та тверді огірки з пухирцями. Вони мають більше шансів залишитися хрусткими після термічної обробки й подальшої консервації.

По-друге, перед тим як консервувати городину, замочіть її у крижаній воді на 2-4 години. Це також допоможе зберегти їх твердість. Ну і ще радимо не використовувати йодовану сіль. Візьміть звичайну кам’яну, оскільки йодована може негативно вплинути на текстуру плодів.

Популярне

Подібні новини