Це простіше, ніж смажити яйця: рецепт ніжного “Тирамісу” за 15 хв за рецептом моєї бабусі, що жила в Італії

Приготування справді смачного та вишуканого десерту в домашніх умовах може бути викликом, але не у випадку з "Тирамісу". Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати його всього за 15 хвилин.

“Тирамісу” – це класика італійської кулінарії, десерт, який підкорив серця багатьох. Але хто сказав, що для приготування цього вишуканого десерту потрібно годинами чаклувати на кухні? Редакція сайту Добрі новини ропонує спробувати швидкий і простий рецепт, який дозволить вам створити цей шедевр всього за 15 хвилин. Ідеально підходить для новачків, які хочуть здивувати близьких чимось особливим.

Для цього рецепту вам знадобляться:

  • Савоярді (бісквітне печиво) – основа будь-якого тирамісу. Його ніжна структура ідеально вбирає кавовий сироп, що створює основу десерту.
  • Маскарпоне – вершковий сир, який надає тирамісу його кремову консистенцію та насичений смак.
  • Цукрова пудра – трохи солодощі, щоб підкреслити всі інгредієнти.
  • Какао-порошок – для класичної гіркуватої нотки на поверхні десерту.
  • Кава (бажано еспресо) – міцний ароматний напій, у якому буде змочуватися печиво.
Кулінари поділились рецептом тирамісу за 15 хвилин
Кулінари поділились рецептом тирамісу за 15 хвилин

Почнімо! Заваріть міцну каву і дайте їй трохи охолонути. Тим часом збийте маскарпоне з цукровою пудрою до однорідної маси – цей крем буде серцем вашого десерту. Швидко занурте савоярді в каву, щоб вони ввібрали аромат, але не розм’якли надто сильно.

У форму викладайте шар змоченого печива, зверху – щедрий шар крему. Повторюйте шари до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Завершіть усе шаром крему і рясно посипте какао-порошком.

Ваш “Тирамісу” готовий! І хоча він настільки смачний, що його хочеться з’їсти одразу, дайте йому хоча б трохи охолонути в холодильнику, щоб смаки добре поєдналися і десерт набрав потрібної структури. І ось, за якихось 15 хвилин у вас на столі справжній італійський десерт, який зробить будь-який вечір особливим. Насолоджуйтеся!

Популярне

Подібні новини