Кожен рік закриваю по 90 баночок, і не вистачає! Домашній яблучний сік із м’якоттю на зиму: бабусин рецепт

Домашній яблучний сік із м'якоттю на зиму – це неймовірно смачна, ароматна, натуральна та дуже корисна заготівля на зиму. Такий сік містить велику кількість вітамінів, які так необхідні нам взимку.

Інгредієнти:

  • 1,2 кг яблук
  • 2 склянки води

Приготування:

Перш за все, слід заздалегідь простерилізувати банки будь-яким звичним та зручним способом. Також необхідно визначитися із сортом яблук, з яких будете готувати сік. Однак зверніть увагу, що якщо ви готуєте сік із кислих сортів яблук, то тоді вам ще знадобиться цукор, який варто додавати, орієнтуючись на свої смакові уподобання та солодкість плодів. Яблука краще брати цілі, не побиті і не зіпсовані.

Для початку яблука потрібно ретельно помити, а потім розрізати їх на шматочки, наприклад, на 8 частинок, та ножем видалити їхню серцевину. Отримані шматочки яблук необхідно пропустити через соковижималку.

Але зверніть увагу, що “жмих” від них у жодному разі не слід викидати, оскільки він ще буде потрібний для приготування соку. Варто відділити дрібний “жмих” та шматочки яблук, котрі не змогли подрібнитися в соковижималці, та пропустити їх через м’ясорубку.

Такий домашній яблучний сік із м'якоттю на зиму в жодному магазині не купиш!
Такий домашній яблучний сік із м’якоттю на зиму в жодному магазині не купиш!

Далі потрібно взяти каструлю (але тільки не алюмінієву), викласти у неї яблучний “жмих”, вилити воду та поставити її на вогонь. Під час приготування слід помішувати отриману яблучну масу (інакше існує загроза її пригорання, що в результаті зіпсує повністю увесь сік), довівши її до кипіння.

Після цього цю масу слід подрібнити за допомогою блендера або протерти її через сито таким чином, щоб вийшло пюре. Отримане пюре і раніше видавлений сік потрібно вилити у каструлю та поставити на середній вогонь або навіть трішки нижче середнього.

Сік необхідно прогріти, але не доводити до кипіння. Під час утворення піни її обов’язково слід знімати за допомогою спеціальної ложечки. Після того, як ви знімете всю пінку, сік вже буде готовим до розливу. Також на цьому етапі варто спробувати його на смак і, при необхідності, додати цукор за власним смаком.

Потім щойно приготовлений яблучний сік потрібно розлити в уже простерилізовані баночки і одразу ж щільно закрити за допомогою щойно прокип’ячених кришок. Банки слід остудити, перевернути та поставити у тепле місце, а зверху накрити їх ковдрою або пледом. Залиште баночки так до повного охолодження. Смачного!

Популярне

Подібні новини