Забула про “Вінегрет” раз і назавжди завдяки цьому рецепту: як приготувати новий смачний салат з буряка

Салат "Вінегрет" багато років був справжньою зіркою на святковому столі, але прийшла пора знайти йому альтернативу і салат з буряком та яблуками – ідеальний варіант.

Салат з буряка може стати чудовою альтернативою традиційному вінегрету. Легкий у приготуванні, з насиченим смаком, він ідеально підійде для швидкого перекусу або доповнення до основної страви. Ось рецепт, який ви зможете приготувати всього за 15 хвилин. Для цього салату вам знадобляться:

  • 2 середніх буряка, відварених або запечених;
  • 1 середнє кисло-солодке яблуко;
  • 50 грамів грецьких горіхів;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 столові ложки сметани або натурального йогурту;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • Сіль та чорний перець за смаком;
  • Свіжа зелень для прикраси (петрушка або кріп).
Рецепт салату з буряка, який став справжньою альтернативою Вінегрету
Рецепт салату з буряка, який став справжньою альтернативою Вінегрету

Спочатку очистіть відварені або запечені буряки та натріть їх на великій тертці. Яблуко також натріть на великій тертці, не знімаючи шкірки, щоб зберегти більше користі та додати салату приємний хрумкий смак. Грецькі горіхи дрібно наріжте ножем або подрібніть у блендері. Часник натріть на дрібній тертці або видавіть через прес.

Викладіть натерті буряк і яблуко в миску, додайте подрібнені горіхи та часник. Полийте оливковою олією та додайте сметану або натуральний йогурт. Добре перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно з’єдналися. На завершення, додайте сіль і чорний перець за смаком. Перемішайте ще раз і дайте салату трохи настоятися, хоча б кілька хвилин, щоб смаки змішалися.

Перед подачею прикрасьте салат свіжою зеленню. Цей салат із буряка не тільки швидко готується, але й пропонує яскравий смаковий акцент, який чудово замінить класичний вінегрет. Його кисло-солодкий смак із нотками часнику та хрусткі горіхи роблять його особливим і неповторним.

Популярне

Подібні новини