Спробувала колись у мами в селі і взяла рецепт собі! Томатний сік на зиму в домашніх умовах – це так смачно!

Томатний сік на зиму в домашніх умовах – це смачна, поживна та неймовірно корисна заготівля. Він допомагає покращити стан шкіри, сповільнити старіння організму, а також прибрати зайві кілограми.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг помідорів
  • 1 ч. л. солі.
  • 1 ч. л. цукру

Приготування:

Перш за все варто підготувати всі потрібні інгредієнти. Для такого соку слід обирати стиглі помідори, а найкраще – коли це соковитий сорт. Томати потрібно вимити та розрізати на 4 частинки, а зіпсовані місця та плодоніжку вирізати.

Якщо ви використовуєте сучасну соковижималку, то знімати шкірку не потрібно, оскільки сік буде дуже чистим. Однак, якщо ви будете користуватися старою соковижималкою, блендером або м’ясорубкою, тоді варто зняти шкірку.

Для цього слід нарізати хрестом верх помідора, опустити плоди у друшляку в окріп на одну хвилину і одразу перемістити їх у холодну воду. Це допоможе легко відокремити шкірку. Далі підготовлені томати необхідно пропустити через соковижималку чи інший прилад, який подрібнює, та видавити сік.

З 1,5 кілограма соковитих томатів орієнтовно має вийти 1 л сирого соку. Але варто враховувати, що його кількість може трішки відрізнятися залежно від самих помідорів. А вже з 1 л сирого соку орієнтовно вийде 800 мл готового продукту.

Томатний сік на зиму в домашніх умовах вже багато років закриваю тільки за цим перевіреним рецептом
Томатний сік на зиму в домашніх умовах вже багато років закриваю тільки за цим перевіреним рецептом

Далі сирий сік потрібно перелити у простору ємність, бо під час закипання підніметься піна, та на мінімальному вогні почати нагрівання, а після цього збільшити до середнього-великого та довести до кипіння. Під час закипання нагрівання слід зменшити до мінімального. Сік варто варити, постійно помішуючи, щоб він не підгорів та рівномірно прогрівся. Піна поступово буде осідати та повністю зникне.

Потім у практично чистий, уварений сік необхідно додати за смаком цукор та сіль, розмішати та дати покипіти п’ять хвилинок. Після цього домашній томатний сік потрібно перелити у банку та дати охолонути, при цьому не накриваючи. Охолоджений сік слід поставити до холодильника, а перед вживанням його збовтати.

Крім того, гарячий томатний сік ви можете закрутити на зиму. Для цього його потрібно розлити у стерилізовані баночки та одразу ж закрити за допомогою стерильних кришок, перевернути та залишити охолоджуватися, накривши ковдрою. Смачного!

Популярне

Подібні новини