Що приготувати з баклажанів на зиму навіть не думаю: цей “базарний” рецепт закуски з синеньких – найкращий

Баклажани — чудова городина, яку легко законсервувати та зберігати всю зиму. Ділимося елементарним рецептом, який точно стане вам у нагоді під час блекаутів.

Ох ці синенькі, скільки всього можна з ними приготувати, а головне запасти на зиму! Якщо у вас небагато вільного часу або ви новачок у консервації, пропонуємо зовсім нескладний рецепт закрутки зі звичайним кетчупом!

Спочатку потрібно підготувати овочі. Для цього візьміть 3 кілограми свіжих баклажанів, ретельно їх промийте та наріжте на кубики або кружальця — залежно від того, як ви плануєте використовувати готовий продукт. Після цього на час залиште їх на кухонному рушнику, щоб вони трохи підсохли.

Городники розповіли про догляд за баклажанами в серпні
Кулінар розповів, як просто і швидко зробити консервовані баклажани

Тим часом приготуйте маринад. Влийте в каструлю 1 літр води та 0,5 літра оцту, додайте 450 грамів цукру та 30 грамів солі. Все ретельно перемішайте й доведіть до кипіння. Після того, як маринад закипить, додайте 250 грамів кетчупу. Якщо любите пікантний смак, то беріть гостріший соус. Далі додайте 8-10 зубчиків подрібненого часнику та 3 столові ложки соняшникової олії.

Коли маринад буде готовий, обережно опустіть нарізані баклажани в киплячий розчин. Варіть їх протягом 5-7 хвилин, поки вони не стануть м’якими, але не надто розвареними. Важливо не перетримати городину, щоб вона не втратила свою структуру і не перетворилися на кашу.

Кухар розповів, як смачно закрити баклажани з томатним соком
Кулінар розповів, як просто і швидко зробити консервовані баклажани

Поки баклажани варяться, підготуйте банки. Для цього заздалегідь простерилізуйте 6 слоїків по 0,5 літра або 5 ємностей по 0,6 літра разом з кришками. Викладіть овочі в гарячі банки, заповнюючи їх майже до самого верху, а потім залийте маринадом.

Закрийте банки кришками, переверніть їх догори дном та обгорніть рушником, залишивши охолонути. Після повного охолодження перенесіть банки у прохолодне темне місце для зберігання.

Популярне

Подібні новини