Взимку помідори більше не купую! Просто заморожую їх цим простим способом: заготівля за 15 хвилин

Заморозити помідори в домашніх умовах можна досить просто та легко, якщо використати цю покрокову інструкцію. До того ж, їх можна заготовити у різний спосіб: цілими, нарізаними або у вигляді пюре.

Заморожування цілих помідорів

Помідори слід перебрати, залишити лише найкращі плоди без вм’ятин та вимити у холодній воді. Після цього вимиті плоди необхідно відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина, а далі обсушити їх за допомогою паперових рушничків.

Найпростішим методом заморожування помідорів є заморожування цілих плодів. Для цього невеликі сухі та чисті плоди слід перекласти в один шар у зручну форму, щоб вони не доторкалися один до одного, та поставити у морозильну камеру.

Як тільки ви побачите, що помідори заморозилися, їх варто розкласти у відповідну тару, наприклад, харчові контейнери або поліетиленові пакети, та зберігати томати у морозилці. Дрібненькі плоди заморожуються дуже швидко (приблизно за 60 хвилин).

Заморожування нарізаних помідорів

Спочатку з помідорів варто зрізати зайві частинки, а після цього нарізати їх на слайси товщиною приблизно 0,5-0,7 мм. Далі, застеливши тацю пергаментним папером, слід розкласти на ній нарізані томати таким чином, щоб вони не доторкалися один до одного, та поставити у морозилку. Орієнтовно через 60 хвилин слайси вже будуть готові для переміщення їх у зручну тару для зберігання (щільно закриті контейнери або поліетиленові пакети тощо).

Простий спосіб заморозки помідорів на зиму
Простий спосіб заморозки помідорів на зиму

Крім того, нарізка томатів може бути й іншою (дольками або скибочками) в залежності від того, для чого найчастіше ви використовуєте овочі, наприклад, для закусок, соусів, рагу або салатів. Сухі, чисті та м’ясисті томати слід нарізати на скибочки або шматочки необхідної вам форми, заморозити, а потім рекомендується зберігати їх у морозильній камері, упакувавши у зручну тару.

Зазначається, що дольки помідорів чері заморожуються всього лише за 20 хвилин, а дольки великих томатів заморожуються трішки довше (приблизно 2-2,5 години). Тару потрібно щільно закрити кришкою та зберігати її в морозилці.

Заморожування помідорів у вигляді пюре

З плодів томатів слід зробити пюре у будь-який зручний для вас спосіб, а потім розлити його по пакетиках або маленьких пластикових пляшечках. Його також можна заморозити у ємності для приготування льоду, а після цього зберігати в загальному пакетику в морозильній камері.

Популярне

Подібні новини