Смажена картопля “по-бідному”: геніальний рецепт з бабусиного зошита – готується із мінімальними затратами

Смажена картопелька з яйцем на сковорідці – це неймовірно смачна, ситна та бюджетна страва, яка готується настільки легко, що впорається навіть новачок.

Інгредієнти:

  • 3 шт. картоплі
  • 2 шт. яєць
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • сіль (за смаком)
  • чорний мелений перець (за смаком)
  • сухі спеції (за смаком)

Приготування:

На першому етапі слід підготувати всі зазначені інгредієнти за списком. Такі продукти є достатньо простими та доступними, а тому практично завжди знайдуться під рукою у кожному будиночку. Картоплю потрібно вимити, очистити і нарізати кубиками або соломкою, як кому більше до вподоби.

Нарізану картоплю необхідно ще раз помити, щоб видалився зайвий крохмаль. Потім її варто відкинути на друшляк, щоб стекла вся вода, а картопля підсохла. Для смаження картоплю набагато краще використовувати не розсипчасті сорти, щоб вона в процесі приготування не перетворилася на пюре.

На сковорідку потрібно налити рослинну олію, увімкнути вогонь та розігріти її. Далі у киплячу олію необхідно викласти картоплю, а вогонь зменшити до середнього та обсмажити її приблизно 20 хвилин, при цьому слід періодично помішувати.

Якщо ви хочете, щоб картопелька вийшла більш м’якою, то її рекомендують смажити на сковорідці під закритою кришкою і потім тільки в кінці зняти кришку та дати картоплі зарум’янитися.

Ця дармова вечеря зі смаженої картоплі та яєць зібрала не одну тисячу компліментів від мого чоловіка
Ця дармова вечеря зі смаженої картоплі та яєць зібрала не одну тисячу компліментів від мого чоловіка

Для того щоб отримати хрустку та рум’яну смажену картоплю, під час всього процесу приготування її радять смажити, не закриваючи сковорідку кришкою.

Потім на сковорідку з картоплею слід додати улюблені спеції та сіль. Крім того, якщо маєте бажання, то можна скористатися вже готовими спеціальними приправами для картоплі, що містять у своєму складі куркуму, яка здатна надати картопельці красивого золотого відтінку. Після цього картоплю потрібно обережно перемішати та смажити її ще приблизно 5 хвилин.

У цей час в миску варто вбити курячі яйця та збити їх, використовуючи виделку або вінчик, щоб білки та жовтки розійшлися. Отриманою яєчною сумішшю потрібно залити всю картоплю на сковорідці. До того ж курячі яйця можна відразу просто вбити на сковорідку з картоплею, а після цього швидко, але обережно перемішати всі інгредієнти чи залишити їх цілими – хто як більше любить.

Сковорідку слід закрити кришкою, зменшити вогонь до мінімального та смажити картоплю з яйцями приблизно 10 хвилин. Наприкінці зніміть кришку та дайте страві трішечки підсохнути. Вогонь треба вимкнути та подати готову страву до столу. Смачного!

Популярне

Подібні новини