Покладіть на дно відерця цю зелень – і квашені помідори вийдуть, як газовані: будуть родзинкою на столі

Квашені помідори - улюблена страва багатьох українців. Та не всі знають хитрощі приготування цього смаколика. Розкриваємо рецепт, за яким вони вийдуть, як газовані.

Квашені помідори, ферментовані або солоні, як ще кажуть у народі, готуються наступним чином. Помідори складають у банки й заливають водно-сольовим розчином. Далі йде процес природного бродіння. На відміну від маринування, квашення томатів дозволяє зберегти велику кількість вітамінів та мінералів.

Тому ми поділимося простим і швидким рецептом, як заквашуємо помідори. Спершу готуємо зелень, яку будемо використовувати. Це може бути зелень різного виду. Стерилізувати банку не потрібно. На дно кидаємо квітку кропу, можна використати звичайний кріп. Додаємо листя хрону та петрушку. Замість зеленої петрушки можна взяти корінь, а часник для зручності нарізаємо.

Далі складаємо помідори. Підійдуть будь-які сорти, але, звісно, краще обирати ті, що не мають стержня.

Кулінари розкрили рецепт приготування квашених помідорів
Кулінари розкрили рецепт приготування квашених помідорів

Наступним кроком набираємо невелику кількість води й додаємо кам’яну сіль у розрахунку 1 столова ложка з невеликою гіркою на літрову банку. Вода має бути простою чистою фільтрованою, не кип’яченою й не теплою. Цим сольовим розчином заливаємо помідори. Якщо не вистачило залити їх до верху, доливаємо звичайною водою. Тому конкретну кількість води можна регулювати самостійно.

Далі потрібно закрити банки спеціальними кришками. Проте, щоб закрити їх, кришки спочатку потрібно розпарити окропом. Дайте їм постояти кілька хвилин, після чого швидко закривайте банки.

Тепер залишається чекати на процес бродіння. Якщо вам потрібні помідори дуже швидко, покладіть банки в тепле місце – тоді вони будуть готові за 4-7 днів. А якщо готуєте на зберігання в холодний період, то тримайте їх у темному прохолодному місці. Ідеально, якщо є можливість зберігати їх у підвалі або півниці. Якщо ж такої можливості немає, можна тримати банки в холодильнику. Це зупинить швидкий процес квашення й не дасть помідорам перекиснути.

Ось такий нескладний і швидкий рецепт. Помідори виходять смачними, корисними та подібними до тих, що квасили в бочках.

Популярне

Подібні новини