Баба Галя розкрила секрет омлету “як у садочку”: 3 хитрощі та формула інгредієнтів для пишного смаколика

Господиням, у яких не виходить приготувати пишний омлет і які зайняті пошуком ідеального співвідношення інгредієнтів, ця інформація буде дуже доречною.

Є кілька неочевидних правил приготування смачного омлету, про які варто знати.

У питанні молока кулінари в інтернеті радять різну кількість. Хтось рекомендує співвідношення яєць і молока один до трьох, хтось радить брати на одне яйце 50 мілілітрів молока, а інші кажуть, що на 250 мілілітрів потрібно брати 4 яйця. Щоб не помилитися, краще дотримуватися простої формули: на одне яйце додавайте по ложці молока.

Втім, іноді кухарі готують омлет без молока, але додають ложку сметани або вершків. Із цими інгредієнтами омлети теж виходять чудові та смачні.

Щодо борошна, тут формула теж проста. На будь-яку кількість яєць потрібно додати не більше однієї ложки борошна. Цього достатньо, щоб зробити омлет більш щільним за текстурою і таким, що не падає. Якщо додати більше, омлет стане занадто щільним і нагадуватиме млинець.

Кухарі розповіли ідеальний рецепт приготування повітряного омлету
Кухарі розповіли ідеальний рецепт приготування повітряного омлету

Для смаження омлету використовують дуже невелику кількість масла. Дно та стінки сковорідки потрібно змастити вершковим маслом. Сильний вогонь робить омлет жорстким, адже білок швидко згортається. Збивати яєчно-молочну масу потрібно віночком, а не міксером.

Щоб зробити омлет високим, як у дитячому садочку, не потрібно вдаватися до хитрощів чи додавати соду. Весь секрет полягає в тому, що у садках і школах кухарі запікають омлет у високих формах, і суміш має місце підніматися лише вгору. Тому він виходить таким пишним. У низькій формі або на сковорідці з невисокими стінками омлет таким високим не приготується.

І найголовніше: після приготування омлет не слід перекладати на тарілку відразу, інакше він осяде. Треба дати йому охолонути в тому ж посуді, де він готувався.

Популярне

Подібні новини