70% українців варять креветки неправильно: свекруха навчила, як приготувати ароматну та смачну закуску

Напевно, кожен іноді любить побалувати себе чимось вишуканим, особливо якщо йдеться про морепродукти. Та є певні секрети їх правильного приготування.

Креветки — один із найпоширеніших видів морепродуктів на прилавках наших магазинів. Багато хто віддає їм перевагу, оскільки їх можна готувати по-різному: варити, обсмажувати зі спеціями або просто додавати до улюбленого салату, надаючи йому пікантності.

Але є одна проблема, з якою стикається більшість господинь. На жаль, не так просто перетворити заморожені креветки на ароматну та насичену смаком страву. Іноді вони виходять просто гумовими або несмачними. Проте ми знаємо секрет приготування ідеальних креветок і хочемо ним із вами поділитися.

Ви, напевно, здивуєтесь, але найкраще свій смак розкривають саме варені креветки. Тому важливо вміти правильно їх варити. Для цього нам знадобляться: одна морквина, 20 грамів стебла селери, 5 грамів чорного перцю горошком, ароматні трави на ваш смак.

Кулінари розповіли, як смачно приготувати вдома креветки
Кулінари розповіли, як смачно приготувати вдома креветки

Для початку візьміть каструлю, наберіть у неї воду і додайте дрібно нарізану морквину, стебло селери та скибочку лимона. Насипте чорний перець і додайте ароматні трави. У каструлю з цим відваром покладіть розморожені креветки без голів — чистити їх не потрібно. Завдяки панциру креветки краще просочаться спеціями.

Щоб креветки вийшли ніжними, їх не можна переварювати у киплячій воді. Як тільки помітите, що вода ось-ось закипить, варіть креветки ще одну-півтори хвилини. Дістаньте одну креветку і перевірте її готовність, попередньо зануривши у дуже холодну воду. Якщо креветка не гумова, дістаньте всі інші і також занурте їх у холодну воду. Таким чином креветки перестануть готуватися, і ви точно їх не переварите.

Смачного!

Популярне

Подібні новини