Пісочне тісто за 3 хвилини: бабусин кулінарний трюк, який перетворить вашу випічку на витвір мистецтва

Приготування смачного і правильного пісочного тіста не займе у вас багато часу. Вистачить всього 3 хвилину часу та доступних продуктів, щоб потішити всю свою родину.

Простий рецепт пісочного тіста, результат якого вас неодмінно порадує.

По-перше, тісто готується буквально за три хвилини в одному посуді та однією ложкою. Ті, хто не любить мити посуд, нас зрозуміють: кухня залишається чистою, руки – також.

По-друге, з цього тіста не обов’язково відразу щось пекти. Можна заморозити заготовку, а в потрібний момент дістати, потримати п’ять хвилин при кімнатній температурі, відрізати шматочок потрібного розміру та наробити смакоти. Залишок тіста знову можна прибрати в морозилку.

Принцип простий: змішайте одну частину цукру, дві частини жиру, три частини борошна та щіпку солі. Далі – все на ваш смак: додавайте горіхи, сухофрукти, ваніль або корицю, орієнтуючись на власні кулінарні уподобання.

Кулінари назвали простий рецепт пісочного тіста
Кулінари назвали простий рецепт пісочного тіста

Для приготування знадобляться наступні інгредієнти:

  • Вершкове масло – 100 грамів,
  • Цукор – 50 грамів,
  • Пшеничне борошно – 150 грамів,
  • Сіль – щіпка.

Приготування:

Розм’якшене (але не розтоплене) вершкове масло розітріть із цукром та щіпкою солі до білого. Потім додайте борошно і замісіть тісто. Вироби з цього тіста виходять неймовірно розсипчастими, тануть у роті, і це – без жодних розпушувачів. Дуже швидко і дуже смачно.

Як бачите, рецепт дійсно неймовірно простий. Втім, випічка виходить неймовірно ароматною та смачною. Тож неодмінно спробуйте приготувати пісочне тісто саме так і переконайтеся в цьому самостійно. Смачного!

Популярне

Подібні новини