Майонез із… квасолі? Цей крутезний рецепт змусить вас переглянути погляди на улюблений соус. Смакота!

Найнесподіваніший рецепт заміни майонезу, який ми зустріли цього року! Хто б міг подумати, що зі звичного й недорогого продукту можна зробити справжній майонез зовсім без яєць?

Тому пісний домашній майонез із квасолі готується за 10 хвилин, і дивовижний соус готовий. Він чудово підійде всім, хто стежить за своєю фігурою.

Для приготування візьміть 400 грамів вареної або консервованої білої квасолі, 200-300 мілілітрів олії, пів чайної ложки цукру, пів чайної ложки солі, одну чайну ложку сухої гірчиці або готової, дві столові ложки лимонного соку або одну столову ложку оцту. Також знадобиться 50 мілілітрів квасолевого відвару.

Приготування: подрібніть варену квасолю в блендері разом із цукром і сіллю. Поступово додайте гірчицю й олію, продовжуючи збивати. Потім додайте лимонний сік або оцет. Щоб зробити соус менш густим, додайте квасолевий відвар.

Експерти розповіли рецепт соусу, який замінить майонез
Експерти розповіли рецепт соусу, який замінить майонез

Домашній майонез готовий! Ви можете додати більше гірчиці за смаком. Консистенцію соусу також можна змінювати – зробити його густішим або більше схожим на сметану. Це трохи змінить його смакові якості та створить нові варіанти для використання заправки в різних стравах.

Досягти різних смакових відтінків можна також, додаючи часник, смажену цибулю, смажений перець, смажені помідори, горіхи, кунжут, смажені гриби чи свіжу зелень, таку як кріп, петрушка чи базилік, подрібнені в блендері. Ці продукти додадуть бархатистості, пікантності та аромату.

Обирайте будь-який варіант і не бійтеся експериментувати! Смачного вам!

Популярне

Подібні новини