Салат “Лисичка”: чому всі шаленіють від цього рецепту? Секрет смаку розкрито! Спробуйте і закохаєтесь

Ми хочемо поділитися з вами рецептом дуже смачного салату, який готується швидко й легко з доступних продуктів. Це популярний салат "Лисичка".

Інгредієнти:

  • 450 г печінки (м’ясо/язик/курка/гриби)
  • 3-4 мариновані огірки
  • 1 велика цибулина
  • 200 г моркви по-корейськи (або свіжу обсмажити)
  • 4-5 шт варених яєць
  • 150-200 г сиру
  • 2 зубчики часнику
  • Зелень за бажанням

Приготування:

Спочатку нарізаємо одну велику цибулину на четвертинки. У сковорідці розігріваємо невелику кількість олії без запаху, викладаємо цибулю і обсмажуємо її до золотистого кольору. Додаємо сіль і чорний мелений перець або інші улюблені спеції. Коли цибуля стане м’якою й підрум’яниться, відкидаємо її на сито і злегка віджимаємо лопаткою.

Мариновані огірки нарізаємо соломкою. Якщо це корнішони – приблизно 9 штук. Якщо ви використовуєте середні огірки, то вистачить 3-4 штуки.

З’єднуємо в мисці огірки, 200 г корейської моркви і обсмажену цибулю. Ми сьогодні готували салат із курячою печінкою – 450 г. Добре промиваємо її, видаляємо прожилки й обсмажуємо в тій самій сковорідці, де готували цибулю. Печінку можна використовувати будь-яку: свинячу, яловичу чи курячу, яка м’якша. Підсолювати її не потрібно. Обсмажуємо 5-7 хвилин – і готово. Доречі, цей салат можна готувати також із відвареним м’ясом або грибами. Усі варіанти виходять дуже смачними.

Кулінари розповіли, як приготувати салат “Лисичка”

Готову печінку нарізаємо кубиками. Тепер тремо сир на дрібній тертці або пропускаємо через прес. Нам знадобиться 150-200 г сиру. Якщо ви його не любите, просто пропустіть цей інгредієнт. Відварені яйця нарізаємо кубиками.

Заправляти салат можна майонезом, сметаною з гірчицею або йогуртом – що вам більше подобається. Для святкового столу салат можна викласти шарами, щоб він просочився. Вийде не тільки смачно, а й красиво. Якщо готуєте для вечері, просто перемішуємо й одразу подаємо. Через кілька годин він стане ще смачнішим, тому його можна приготувати заздалегідь.

Салат виходить ситним і містить багато білка, тому він ідеально підходить для вечері. Усі інгредієнти чудово поєднуються між собою та доповнюють один одного.

Популярне

Подібні новини