Салат “Гурме”, який заткнув за пасок “Олів’є”: чому гості просять рецепт? 4 інгредієнти, які підкорять всіх

Сьогодні хочемо поділитися рецептом дуже смачного та простого в приготуванні салату. Його можна приготувати як на святковий стіл, так і просто у будній день.

Для приготування салату знадобиться лише чотири інгредієнти. Ми використовуємо свинячий язик — беремо два молоді язики і відварюємо їх у підсоленій воді зі спеціями. Язик має стати повністю м’яким. Після цього добре очищаємо його і залишаємо остигати в бульйоні, щоб язик залишився соковитим та смачним. Звісно, можна використовувати й яловичий язик, тільки тоді беріть один. Салат з язиком виходить просто незрівнянним. Але якщо язика немає в наявності, можна використовувати відварене м’ясо.

Нарізаємо всі інгредієнти невеликими брусочками. Оскільки ми готуємо салат на свято, будемо збирати його шарами. Використовуємо кільце діаметром 20 см. Обов’язково переверніть бортик, щоб він не заважав, і салат краще тримав форму. Це також скорочує час на просочення.

Перший шар — відварені яйця. Знадобиться три-чотири штуки, натираємо їх на великій тертці. Додаємо трохи солі та чорного меленого перцю, робимо сіточку з майонезу.

Третій шар — сир. Рекомендуємо брати сир з яскраво вираженим смаком. Підійде сир з кислинкою, наприклад, сметанковий або вершковий. Кільце використовувати не обов’язково — можна просто викласти салат на плоску страву, як, наприклад, мімозу або оселедець під шубою. Сир також покриваємо тонкою сіточкою з майонезу.

Кулінари розкрили рецепт приготування салату “Гурме”

Останній шар — свіжі огірки. Знадобиться дві-три штуки, загальною вагою близько 300 г. Нарізаємо їх невеликими брусочками. Салат виходить дуже хрустким і соковитим зі свіжими огірками, але й з маринованими він також буде смачним.

Якщо готуєте на вечерю, можна просто змішати всі продукти в одній мисці й одразу подавати на стіл. Якщо збирати шарами, краще залишити салат на деякий час для просочення. Буде достатньо буквально однієї години. Такий салат можна приготувати заздалегідь, наприклад, увечері. Після додавання огірків закрийте салат харчовою плівкою та приберіть до холодильника. Наступного дня можна його прикрасити. Салат не розмокає і не тече, тому його можна сміливо готувати наперед.

Популярне

Подібні новини