1 літр цього на полуничну грядку – і про шкідників можна забути: осінній трюк, що рятує майбутній врожай

Якщо ви хочете зібрати ще більший врожай полуниці наступного року, потрібно ретельно доглядати за кущами вже цієї осені. Розкриваємо всі хитрощі.

Протягом серпня-вересня на кущах накопичується багато шкідників та хвороб, які можуть зберегтися до наступного року й почати псувати посадки вже навесні.

Щоб цього уникнути, необхідно правильно обрізати та підживити полуницю. Полуниця повинна йти в зиму з листочками, тому обрізку слід робити у вересні.

Це допоможе омолодити кущ, продовжити період плодоношення та покращити якість врожаю. Обрізка також дуже важлива для оздоровлення рослин, адже з обрізаними листочками зникнуть хвороби та частина шкідників.

Під час обрізки дуже важливо не зачепити центр куща та не пошкодити його кореневу систему. Інакше кущ може сильно постраждати від морозів і не перенести дощову зиму. Якщо хтось стверджує, що обрізка полуниці погіршить врожай і цього робити не варто, це свідчить про некомпетентність такої людини. Обрізка лише допомагає поліпшити стан рослин.

Садівники розкрили секрет осіннього захисту полуниці від шкідників
Садівники розкрили секрет осіннього захисту полуниці від шкідників

Після обрізки обов’язково потрібно провести профілактичну обробку від хвороб. Ми рекомендуємо використовувати найдоступніші засоби — вони недорогі, їх легко знайти, а також просто приготувати.

Відмінно підійде розчин бордоської рідини, який знищує будь-яку патогенну мікрофлору та грибкові хвороби. Ефективними також будуть залізний або мідний купорос у слабоконцентрованому розчині.

Для осінньої обробки можна скористатися карбофосом — це теж недорогий засіб, який чудово захищає майбутній врожай від несприятливих чинників.

Популярне

Подібні новини