Лінивий метод прибирання пеньків: просвердлила, насипала, забула – і за рік замість пня родюче добриво

Крім того, що пеньки створюють перешкоди на ділянках, вони також є джерелами різних інфекцій. Щоб прибрати пень з вашої садової ділянки, можна найняти спеціальну техніку. Але є інший спосіб.

Метод зі спецтехнікою підходить не всім через його вартість або з інших індивідуальних причин. Сьогодні ми поділимося секретом, як легко та просто видалити пень без викорчовування.

Одним із найбільш ефективних та сучасних способів знищення пнів є застосування препаратів на основі триходерми. Прикладом можуть бути препарати серії “Профіт” та “Друг”. Триходерма розкладає рослинні залишки, як у свіжому вигляді, так і з часом. Препарати на її основі містять у собі безліч ізолятів, які діють у різних напрямках.

Цей гриб також не дозволить поширюватися шкідливим бактеріям на пні та знищить їх. Для впровадження триходерми в пень середнього розміру необхідно товстим свердлом просвердлити в ньому отвори глибиною близько 5 сантиметрів, а потім додати препарат у ці отвори.

Городники розповіли, як легко позбутися пеньків
Городники розповіли, як легко позбутися пеньків

Якщо пень свіжий і нещодавно спиляний, ми рекомендуємо полити його цукровим розчином, виготовленим у пропорції: 1 столова ложка на 1 літр води.

Цей розчин значно прискорить розвиток триходерми. Приблизно за рік ви зможете повністю зруйнувати пень, доклавши мінімум зусиль, причому його залишки стануть чудовим добривом для ваших садових культур. Таким чином, використовуючи цей метод, ви не лише видалите пень на ділянці, але й отримаєте корисне та ефективне добриво.

Як бачите, нічого особливо складного немає, але вирішити проблему самостійно цілуом реально. Бажаємо успіхів!

Популярне

Подібні новини